radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 73 primerih in na številko 113 prejeli skupno 296 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri sta bili ena oseba huje in ena oseba lažje telesno poškodovani, tri prometne nesreče v katerih so bile tri osebe lažje telesno poškodovane, devet prometnih nesreč z materialno škodo ter zasegli pet mopedov. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, eno tatvino in lahko telesno poškodbo. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali devetkrat.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali dva nezakonita prehoda državne meje.

V Ankaranu je neznani storilec vlomil v hišo in iz nje ukradel 8 notranjih in 4 zunanje enote klimatske naprave. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

V Kopru je varnostnica v eni od trgovin zadržala 47-letnega domačina, kateri je izvršil tatvino prehrambenih artiklov v vrednosti dobrih 140 eur. Policisti bodo zoper storilca napisali kazensko ovadbo.

V Izoli je 34-letni moški v stanovanju fizično obračunal s 23-letnim bratom. Slednji je nato brata z nožem porezal po roku in telesu in ga pri tem lažje telesno poškodoval. Zoper 23-letnika bodo policisti napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe, zoper 34-letnika pa bodo uvedli prekrškovni postopek po ZJRM.

Ob 12.49 uri se je na bivšem MP Škofije pripetila prometna nesreča v kateri sta bili ena oseba huje in ena oseba lažje telesno poškodovani. Policisti so ugotovili, da je 40-letni voznik skupine vozil doma iz Ljubljane vozil po desnem prometnem pasu iz smeri Italije proti Bertokom. Približno 100 m pred zaporo pasu po katerem je vozil je z vozilom zapeljal na levi prometni pas hitre ceste v času, ko je pravilno po levem prometnem pasu pripeljala 20-letna voznica osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra, ki se je skupini vozil umikala in trčila levo v odbojno ograjo ob cesti. V nesreči je bila voznica osebnega vozila lažje telesno poškodovana, njena sopotnica na zadnjem sedežu 15-letna drž. Italije pa huje. V vozilu se je nahajala še sopotnica 19- letna drž. Italije, ki pa v nesreči ni bila telesno poškodovana.

Ob 7.53 uri je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči v Šalari. Policisti so ugotovili, da je 15-letnik doma iz okolice Kopra vozil moped po kolesarski stezi iz Bošamarina proti Kopru. V isti smeri je peljala tudi 46-letna voznica osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra, ki je z vozilom zavila v levo in izsilila prednost vozniku mopeda, ki je z mopedom trčil v vozilo in padel po tleh. V nesreči je bil voznik mopeda lažje telesno poškodovan. Voznici osebnega avtomobila bo izdan plačilni nalog, zoper voznika mopeda pa bo napisan obdolžilni predlog zaradi vožnje po napačni prometni površini.

Ob 13.08 uri se je v Materiji pripetila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena 76-letni drž. Češke s kombijem in 56-letni drž. Italije z motornim kolesom. Nesrečo je povzročil Policisti so ugotovili, da je drž. Češke vozil iz smeri Obrova proti Kozini po nasprotnem smernem vozišču, ko mu je nasproti pravilno pripeljal voznik motornega kolesa, s katerim sta čelno trčila. Voznik motornega kolesa je padel po tleh in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Izola, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil lahke telesne poškodbe. V času obravnave prometne nesreče je bila cesta zaprta za ves promet do 16.10 ure. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog zaradi nepravilne strani vožnje.

Policisti so zasegli več mopedov, za katere je bilo na izrednem tehničnem pregledu ugotovljeno, da presegajo največjo dovoljeno konstrukcijsko hitrost in sicer:

  • v Izoli 18-letniku doma iz Kopra,
  • v Izoli 18-letniku doma iz okolice Kopra,
  • v Izoli 19-letnici doma iz Kopra,
  • v Kopru 16-letniku doma iz okolice Kopra in
  • v Kopru 17-letniku doma iz okolice Kopra.

Zoper vse voznike bo napisan obdolžilni predlog.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran