radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejeli 112 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 46:

 • sedem s področja kriminalitete;
 • 15 s področja prometne varnosti, od tega trije o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in pet o prometni nesreči z materialno škodo;
 • šest s področja javnega reda in miru, od tega o kršitvi na javnem kraju in o kršitvi v zasebnem prostoru;
 • 12 o dogodkih, od tega o nesreči s padalom, dva o požaru, eden o gorski nesreči in o povoženi divjadi;

policija splosniPrometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči na območju Žirov, v kateri je 18-letna kolesarka, v križišču izsilila prednost voznici avtomobila. Ob trku je padla na tla in se lahko telesno poškodovala. Policisti za kolesarko vodijo prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 12. ure obveščeni o prometni nesreči na območju Lesc, kjer je 72-letni voznik avtomobila, v krožišču spregledal kolesarja in trčil vanj. Kolesar je bil lahko telesno poškodovan. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 14.38 obveščeni o prometni nesreči na območju Radovljice, kjer je 49-letni voznik tovornega vozila, pri vključevanju s parkirnega prostora na cesto, spregledal otroka na kolesu. Otrok je bil lahko telesno poškodovan. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Poudarjamo, da je kolesarjenje zdrava in prijetna aktivnost. Zato mora biti tudi varna. Policisti kolesarjem svetujemo, da:

 • naj uporabljajo površine, ki so namenjene njim (kolesarske steze, desni rob vozišča, itd.), pločnike naj pustijo pešcem
 • naj vozijo trezni
 • naj uporabljajo kolesarsko čelado - obvezna do 18. leta starosti
 • se odrečejo uporabi slušalk in mobilnih telefonov v času vožnje
 • ste dobro vidni
 • spoštujejo prometna pravila
 • so pozorni na druge udeležence v prometu in se
 • zavedajo svoje odgovornosti.

Lahka motorna vozila (npr. e-skiro):

 • lahko vozijo otroci med 12. in 14. letom starosti, če imajo kolesarsko izkaznico in osebe starejše od 14. let;
 • lahko vozite po kolesarskih površinah. Če teh ni, pa ob desnem robu ceste, vendar samo v naselju, kjer je omejitev do 50 km/h;
 • za voznike do 18. leta starosti je obvezna uporaba kolesarske čelade;
 • uporaba mobitela med vožnjo je prepovedana;
 • ponoči morate imeti prižgano luč.

Poskrbite za varnost vseh enoslednih vozil (motornih koles, koles, e-koles, skirojev, e-skirojev in jih ustrezno zavarujte (ključavnica, itd..). Vozite samo trezni. Vizija NIČ!

Prav poseben nasvet namenjamo tudi voznikom motornih vozil. Pri prehitevanju voznikov enoslednih vozil morajo zagotoviti bočni odmik 1.5 m, saj bo le tako zagotovljena večja varnost teh udeležencev v prometu. Še posebej naj bodo pozorni na t.i. MRTVE KOTE in dogajanje pred in za njimi.

Nesreča s padalom
Blejski policisti so bili včeraj okoli 18.41 obveščeni, da je na območju Straže, zasilno pristal jadralni padalec. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 36-letni tuji jadralni padalec, poletel z vzletišča na Straži in kaj kmalu zaradi vetra začel izgubljati višino in pristal na drevesu. Na kraju so posredovali gorski reševalci, ki so nepoškodovanega spravili z drevesa. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

Gore:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 13. ure obveščeni o 77-letni tuji planinki, ki se je med hojo po lovski stezi nad Naklovo glavo, občina Bohinj lahko telesno poškodovala. Pomoč na kraju so ji nudili gorski reševalci. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Požar:
Jeseniški policisti so bili danes okoli 2. ure obveščeni o požaru lesene lope, ki je pogorela v celoti. Požar so pogasili gasilci. Policisti so kraj zavarovali in zbirajo obvestila o vseh okoliščinah požara. Vzrok požara in materialna škoda sta predmet kriminalistične preiskave in še nista znana. Po podatkih s katerimi razpolagamo je enemu gasilcu med interveniranjem zdrsnilo na travnati površini, kjer se je lažje telesno poškodoval. Ogled kraja požara se bo opravil danes dopoldne. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, ki je potekal med 14. in 20. junijem 2023
Gorenjski policisti so v času nadzora voznikom odredili 996 preizkusov alkoholiziranosti. Od tega je bilo 12 preizkusov pozitivnih do 0,52 mg/l, 6 pa nad 0,52 mg/l. Odredili so en strokovnih pregled na alkohol in štiri na prepovedano drogo. To pomeni, da bil en voznik pod vplivom alkohola na 49 preizkušenih. Želimo si, da bi vsi vozniki vozili trezni in upoštevali prometna pravila. S tem bi bili vsi udeleženci v prometu varnejši in posledično bi bilo tudi manj prometnih nesreč.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran