radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 422 klicev občanov. 80 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih.

27 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 37 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Včeraj smo obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, 6 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 6 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo okoli 7. ure zjutraj obravnavali v Medlogu. Povzročil jo je 54-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Medloga proti Celju. 54-letni voznik je v blagem desnem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznika kombiniranega vozila, ki je pravilno pripeljal nasproti. Kljub temu, da je poskušal voznik kombiniranega vozila z zaviranjem in umikanjem v desno prometno nesrečo preprečiti, sta vozili silovito trčili. Kombinirano vozilo je po trčenju najprej odbilo na travnik poleg vozišča in nato nazaj na vozišče, po katerem je takrat pravilno pripeljala voznica osebnega avtomobila. Tudi ti dve vozili sta silovito trčili, pri tem je kombinirano vozilo zagorelo. V prometni nesreči sta se huje poškodovala 24-letna voznica osebnega vozila in 50-letni sopotnik v kombiniranem vozilu. Voznik kombiniranega vozila se je v trčenju lažje poškodoval. Povzročitelja bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Nekaj pred deveto uro smo prometno nesrečo obravnavali v križišču Čopove in Ljubljanske ulice v Celju. Povzročil jo je mladoletni voznik, ki je z neprilagojeno hitrostjo pripeljal iz smeri centra mesta in v križišču Ljubljanske in Čopove ulice, silovito trčil v tri stoječa vozila. V trčenju na srečo ni bilo poškodovanih. V nadaljevanju smo ugotovili, da sta mladoletna voznik in sopotnik ter dve mladoletni dekleti, ki ju v času trčenja ni bilo v vozilu, smo ju pa kasneje izsledili v enem od trgovskih centrov, osebni avtomobil ukradli na mariborskem območju, kjer so vlomili v še en objekt. V omenjenem primeru sledi kazenska ovadba.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo posredovali sedemkrat.

Kriminaliteta
Včeraj zjutraj smo v podjetju v Štorah obravnavali nesrečo pri delu. 48-letni delavec se je hudo poškodoval pri krajšanju železnih odlitkov. Po prvih podatkih je tuja krivda za nastanek nesreče izključena.

Lepo, mirno in varno sredo želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran