radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti prijeli 72 tujcev
Včeraj, malo pred 10. uro je bil na pomurski avtocesti med Grabonošem in Cerkvenjakom na voznem pasu parkiran kombi madžarskih registrskih oznak. Iz vozila so po izjavi očividcev zbežale osebe. Policisti so v neposredni bližini zaustavitve vozila izsledili 13 tujcev. Neznani voznik vozila je prevažal 10 državljanov Turčije, 2 drž. Sirije in 1 državljana Iraka. Tujci so v našo državo vstopili nezakonito in so med postopkom s policisti zaprosili za mednarodno zaščito. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve neznanega voznika.

Okrog 19. ure so policisti PP Lendava med izvajanjem kontrole na avtocesti na počivališču Pince opazili večje število tujcev, ki plezajo iz parkiranega priklopnika s cerado, romunskih registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik vlečno vozilo in priklopnik parkiral na počivališču okrog 17. ure in ga zapustil. V prirejenem prostoru tovornega vozila je bilo najdenih 59 tujcev in sicer 44 drž. Bangladeša, 8 drž. Pakistana, 6 drž. Nepala in 1 drž. Egipta. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve neznanega voznika.

ilegalci murska sobota 1

ilegalci murska sobota 2

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola
V minulem tednu so policisti Postaje prometne policije Murska Sobota, v sklopu rednega nadzora na avtomobilski cesti na relaciji Lendava - Maribor ustavili voznika tovornega vozila, s polpriklopnikom, državljana Romunije. Ker je voznik kazal očitne znake alkoholiziranosti so mu odredili preizkus z elektronskim indikatorjem alkohola, kateri je po pravilni uporabi pokazal 0,38 mg/l alkohola v organizmu. Navedeni vozniki ne smejo imeti alkohola v organizmu. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja, izdana globa 600 evrov in 8 kazenskih točk.

Suzana Rauš
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Murska Sobota

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran