radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 83 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Vavti vasi so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

Poškodovana voznik in potnica
Policisti PP Krško so bili nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči v naselju Vihre. Opravili so ogled in ugotovili, da je 85-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v prometni znak in ograjo ob stanovanjski hiši. Lažje poškodovanega voznika in 75-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Vlomi in tatvine
Na območju Kuzarjevega Kala je v noči 21. 6. nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil električne vodnike in izdelke iz bakra. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 700 evrov.

V noči na 21. 6. je na območju Šentjerneja neznanec vlomil v skladišče prodajalne in odtujil električne vodnike, sidrna obešala in žarnice. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Med 17. 6. in 21. 6. je na območju Velikega Riglja nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil klimatsko napravo, plinsko jeklenko in vitel.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Čatež ob Savi, Loče) izsledili in prijeli 65 državljanov Bangladeša, 36 državljanov Afganistana, 36 državljanov Pakistana, 28 državljanov Maroka, 15 državljanov Rusije, devet državljanov Nepala, pet državljanov Sirije, dva državljana Turčije, dva državljana Iraka in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran