radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 91 primerih in na številko 113 prejeli skupno 344 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri sta bili dve osebi huje telesno poškodovani, 18 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali preprečitev uradnega dejanja, in dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 13. in pridržali eno osebo.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 72 nezakonitih prehodov državne meje.

V Kopru je neznani storilec z osebnega avtomobila Ford fiesta ukradel obe registrski tablici CC405-SP. Vse, ki bi omenjeni registrski tablici kje opazili naprošamo, da pokličejo na št. 113, tel. št. PP Koper 05 611-67-00 ali anonimni telefon policije 08-1200.

V okolici Ankarana je neznani storilec izpred stanovanjske hiše ukradel motorno kolo znamke Avgusta, tip Husqvarna, črne barve, katero je bilo zvečer najdeno v Ankaranu. Motorno kolo je bilo vrnjeno lastniku.

Ob 23.09 uri se je na nekategorizirani cesti med Tinjanom in Ospom pripetila prometna nesreča v kateri sta bili dve osebi huje telesno poškodovani. Policisti so ugotovili, da je 15-letnik doma iz okolice Kopra vozil dvokolesni moped iz smeri Tinjana proti Ospu in v blagem levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti s sprednjim delom mopeda trčil v kamnit podporni zid na desnem robu vozišča. V nesreči je sta bila voznik in 12-letna sopotnica doma iz okolice Kopra huje telesno poškodovana. Oba poškodovana sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Izola. Policisti bodo napisali poročilo na DT Koper.

Ob 10.57 uri je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči z materialno škodo na glavni cesti Il. Bistrica – Pivka, pri odcepu za Podstenje. V nesreči so bila udeležena tri vozila. Policisti so ugotovili, da je 46-letni voznik osebnega avtsomobila doma iz okolice Idrije vozil iz smeri Ilirske Bistrice proti Ribnici in pri križišču za Podstenje zaradi premajhne varnostne razdalje trčil v pred seboj vozeči osebni avtomobil, katerega je vozil 42-letni moški doma iz Ilirske Bistrice, ta pa je nato trčil še v pred seboj vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozil 54-letni drž. Poljske. Vsem voznikom je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je bil pri državljanih Slovenije negativen, pri drž. Poljske pa je pokazal 0,29 mg/l alkohola. 46-letniku so policisti izdali plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče po 44/5-2 čl. ZPrCP, drž. Poljske pa je bil izdan plačilni nalog 105/3/2-1 čl. ZPrCP in prepovedana nadaljnja vožnja.

V Il. Bistrici so policisti ustavili 35-letnega voznika mopeda, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,52 mg/l alkohola. Ker voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja, so mu začasno zasegli vozilo, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

V Selcah so policisti ustavili 16-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Pivke, kateri nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zoper njega bo napisan obdolžilni predlog, zoper 75-letnega lastnika vozila pa bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Ponoči so policisti v Postojni ustavili 45-letno voznico osebnega avtomobila doma iz Postojne. Odredili so ji preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,28 mg/l alkohola. Zoper njo bo napisan obdolžilni predlog.

Ob 21.36 uri so policisti posredovali v stanovanju v Luciji, kjer je 36-letni moški doma kršil JRM. Omenjeni je pred prihodom policistov na kraj dom zapustil. Ob 03.03 uri so policisti ponovno posredovali na istem naslovu zaradi kršitve JRM s strani istega moškega. Ob prihodu policistov na kraj je slednji s kršitvijo nadaljeval, se med postopkom uprl in policista tudi udaril. Zoper kršitelja so policisti uporabili prisilna sredstva, ter odredili pridržanje do streznitve. Za vse kršitve JRM mu je bil izdan plačilni nalog, prav tako bo zoper njega podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po 3. odstavku 299. členu KZ-1.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran