radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 121 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 49:

 • štirje s področja kriminalitete, od tega o tatvini;
 • 17 s področja prometne varnosti, od tega štirje o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in štirje o prometni nesreči z materialno škodo;
 • 16 s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvi na javnem kraju in šest o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali eno osebo;
 • sedem o dogodkih, od tega o gorski nesreči in o dveh povoženih divjadih.

policija splosniPrometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Policisti so bili včeraj okoli 20.50 obveščeni o padcu 62-letnega motorista, ki je vozil motorno kolo po cesti Bitnje - Jereka, na območju Bohinja. Z motorjem je trčil v leseno ograjo in se lahko telesno poškodoval. Policisti o prometni nesreči še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Gorenjski prometniki so bili včeraj okoli 21.39 obveščeni o prometni nesreči na avtocesti, na odseku med počivališčem Voklo in Kranj vzhodom, v smeri Ljubljane. 39-letni voznik je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v tovorno vozilo pred njim. V tovornem vozilu sta bila lahko telesno poškodovana voznik in sopotnik. Voznik avtomobila je vozil pod vplivom alkohola (0,63 mg/l). Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 18.46 obveščeni o prometni nesreči na območju Radovljice, v kateri je 33-letni voznik, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v avtomobil voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. 33-letni voznik je vozil avtomobil v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče. Policisti so mu odredili hitri test na prepovedano drogo, ki je bil pozitiven. V nadaljevanju mu je bil odrejen tudi strokovni pregled na prepovedano drogo. Na avtomobilu je imel nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu. Avtomobil so mu zasegli. Voznik in sopotnica v udeleženem avtomobilu sta bila lahko telesno poškodovana. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za 33-letnega voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so včeraj okoli 22.48 obravnavali 51-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel do svojih staršev. Ob prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal in je z njo nadaljeval. Policisti so ga pridržali do 12 ur. Nedostojno se je vedel tudi do policistov. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Gore:
Včeraj zjutraj je potekalo še eno reševanje na območju Triglava, kjer so gorski policisti nudili pomoč 31-letni Angležinji in 36-letnemu Angležu, ki sta plezala v severni steni Triglava. Po podatkih s katerimi razpolagamo sta zašla iz poti v neprehodni teren in zaradi utrujenosti in neizkušenosti, poti nista upala nadaljevati in poklicala pomoč. Nihče ni bil telesno poškodovan. Pomoč jim je nudila ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske sta bila prepeljana v dolino. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Divjad:
Divjad je bila povožena na območju Kranju in Žirovnici.

Kolesarska dirka v Radovljici, nedelja, 25. junij 2023
Kolesarska dirka za državno prvenstvo Slovenije, kjer bosta nastopila tudi Tadej Pogačar in Matej Mohorič, bo po podatkih organizatorja potekala med 8.15 in 12.30 uro ter med 14.15 in 18.30 uro, z več občasnimi kratkotrajnimi (do 15 minut) popolnimi zaporami.

Trasa bo potekala krožno na relaciji Radovljica - Nova vas - Zapuže - Zgornji Otok - Spodnji Otok - Mošnje - Globoko - Mišače - Zgornja Dobrava - Kamna Gorica - Zgornja Lipnica - Lancovo – Radovljica. Start in cilj je na Vurnikovem trgu.

Vse obiskovalce prireditve prosimo, da upoštevajo navodila organizatorja, rediteljev, redarjev in policistov, na trasi in ob njej, ter upoštevajo vso mobilno prometno signalizacijo. Naj ne motijo tekmovalcev med dirko in naj uporabljajo izključno mesta, ki jih je za ogled dirke predvidel organizator. Vozila parkirajte na za to določene parkirne površine. Bodite vzorni obiskovalci in navijači.

Promocija policije:
Na kolesarskem dogodku bodo prisotni tudi policisti, ki vam bodo predstavili policijsko opremo, službena motorna vozila in policijsko kolo. Izvedeli boste kako postati policist. Seveda pe ne bo manjkala tudi maskota medved Leon. Se vidimo.

Gost promet
Čez vikend je pričakovati povečan promet z možnostjo zastojev na gorenjski avtocesti in turistično izletniških krajih

Prihaja vikend, letni dopustu in počitnice. Tako pri nas kot v tujini. Zato se pričakuje povečan promet z možnostjo zastojev na gorenjski avtocesti kot na vseh cestah do turistično izletniških krajev. Želimo si, da nam v naslednjih dneh, ne bi bilo potrebno poročati o prometnih nesrečah. Bodite varni. Bodite odgovorni!

Vsem udeležencem svetujemo:

 • naj zagotavljajo primerno varnostno razdaljo med vozili
 • naj vozijo strpno, neobjestno in previdno, še posebej na odsekih, kjer se izvajajo gradbena dela
 • naj hitrost vožnje prilagodijo trenutnemu stanju prometa
 • da, zaradi možnosti zastojev in stoječe kolone obstaja nevarnost naleta
 • naj s seboj na pot vzamejo zadostno količino tekočine
 • naj mobilni telefon ostane v mirovanju
 • naj vozijo samo trezni
 • naj v stoječi koloni ne zapuščajo vozil in naj ne hodijo po avtocesti
 • obračanje vozil in vožnja v obratni smeri je prepovedana!
 • naj ustvarijo reševalni pas
 • naj upoštevajo navodila in obvestila policistov, redarjev, cestninskih nadzornikov, itd. in
 • naj spremljajo ažurne informacije na https://www.promet.si/sl.

Včeraj več reševanj v gorah:
Zadnje dni se je zvrstilo več nesreč v gorah, kjer so reševali gorski reševalci sami ali ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika.

Policisti svetujemo, da pred odhodom v gore skrbno načrtujete vašo pot, ki naj bo primerna vašim psihofizičnim sposobnostim. Se o njej predhodno pozanimate in sprejemate ključne odločitve tudi na sami poti, v primeru spremembe vremenskih razmer, bližajočega se mraka, svojega znanja, utrujenosti ali izčrpanosti in nenazadnje pravilne opremljenosti.

Svetujemo vam redno spremljanje (ARSO: http://www.arso.gov.si/; Gorske reševalne zveze Slovenije: https://www.grzs.si/ in Planinske zveze Slovenije: https://www.pzs.si/).

Preventivne nasvete za planince, pohodnike in gornike si lahko preberete tudi na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/2440-nasveti-za-pohodnike-planince-gornike in https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-dopustu-v-gorah-ob-vodi-na-snegu/nasveti-za-pohodnike-planince-in-gornike

Za varnost v visokogorju je potrebna velika previdnost ter razumne in odgovorne odločitve. Izključno vsak posameznik lahko poskrbi ali pripomore k temu, da bo v gorah čim manj nesreč.

Srečno in varen korak vam želimo!

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran