radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1585 klicev, od tega 492 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 107 nanašalo na kriminaliteto, 159 na javni red in mir, ter 173 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzni tatvini, 34 tatvin, 14 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 13 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v treh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 36 prometnih nesreč z materialno škodo, 16 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 4 nesreče s hudimi telesnimi poškodbami. Šestim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 73 krat na javnem kraju ena oseba je bila pridržana) in 11 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 5 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Hrastniku je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina, nakit in stanovanjska oprema. Škoda znaša okoli 7000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina, nakit in prenosni računalnik. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Na Zaplani je bilo vlomljeno v vikend, od koder je bila odtujena stanovanjska oprema. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bila odtujena kosilnica. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Specialized. Škoda znaša okoli 700 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Torpado. Škoda znaša okoli 400 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder so bili odtujeni prehrambni artilki. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje in gradbeni material. Škoda znaša okoli 8000 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v tri gradbene zabojnike, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Drzni tatvini
V petek, okoli 9.ure je v Domžalah do oškodovanca, ki je izstopil iz banke pristopil neznanec in mu iz rok iztrgal gotovino, nato pa s kraja zbežal.

Opis:

moški star okoli 40 let, z krajšo neobrito brado, močnejše postave, oblečen je bil v temno majico.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

V soboto, okoli 9. ure je na avtobusu v Ljubljani do oškodovanca pristopil neznanec in mu odtujil mapo, ki jo je imel pri sebi in zbežal z avtobusa, ki se je ustavil na postaji.

Opis:

  • moški oblečen v rdeče roza majico.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 11. ure smo bili obveščeni o padcu kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar vozil iz Sv. Jakoba proti Žlebam po makadamski poti, ko je s preveliko hitrostjo zapeljal čez kanal za odvodnjavanje in padel. Pri tem se je huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Zoper kolesarja bo uveden prekrškovni postopek.

V soboto, nekaj pred 9. uro je v Preserjah pri Domžalah prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila zaradi izsiljevanja pešca na prehodu za pešce. Trčila je v pešca, ki se je v nesreči huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Včeraj, okoli 6.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči med dvema kolesarjema na Tržaški cesti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar vozil iz smeri Dolgega mosta proti Centru in pri tem vozil po levi strani kolesarske steze in zato trčil v kolesarko, ki je pravilno pripeljala v nasprotni smeri. Kolesarka se je pri tem huje poškodovala in je bila odpeljana v UKC Ljubljana. Njeno življenje ni ogroženo. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

V petek, okoli 14.30 je na Miklošičevi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila zaradi izsiljevanja peške na prehodu za pešce. Trčila je v peško, ki se je v nesreči huje poškodovala, vendar njeno življenje ni ogroženo. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Danes, nekaj po polnoči smo bili obveščeni o prometni nesreči v Kamnici. Ugotovljeno je bilo, da sta se voznik cross motorja in njegov sopotnik peljala iz smeri Dolskega, ko je voznik z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na hitrostno oviro, pri tem pa je z motorja padel njegov sopotnik. Vožnjo je kljub temu nadaljeval in v naselju Brdo zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku trčil v ograjo in padel. Oba sta se v nesreči lažje poškodovala. Oba sta se na neregistriranem motorju, ki ni namenjen vožnji v cestnem prometu, vozila brez pripete varnostne čelade. Sopotnik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Obema je bil odrejen strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti alkohola v organizmu. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja in bodo po vseh ugotovljenih okoliščinah o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

V petek, okoli 14.30 se je na Jarški cesti v Spodnjih Jaršah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik tovornjaka v križišču odvzel prednost motoristu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 7. ure je na štajerski avtocesti prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica, ki je vozila po levem pasu v ovinku zapeljala na desni pas in trčila v voznico osebnega vozila. Vozilo je nato odbilo v levo v varnostno ograjo, nato pa preko celotnega vozišča na desno, kjer je trčilo v brežino in obstalo na strehi. Povzročiteljica in sopotnica v njenem vozilu sta se lažje poškodovali. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

Poostren nadzor nad tovornimi vozili:
Včeraj, so ljubljanski prometni policisti na obeh straneh primorske avtoceste, na bivši cestninski postaji Log, izvedli poostren nadzor s poudarkom na preverjanju upoštevanja odredbe o omejitvi prometa tovornih vozil v Republiki Sloveniji, ki je včeraj veljala med 6. in 16. uro. V treh urah so tako ugotovili kar 38 kršitev, ko vozniki tovornih vozil niso upoštevali odredbe. Vsi kršitelji so bili tuji vozniki in jim je bila na kraju izrečena globa, ki znaša za voznika 300 evrov, za pravno osebo pa 1000 evrov.

Policisti bodo tovrstne nadzore nadaljevali, saj te kršitve še povečujejo zastoje ob prometno obremenjenih vikendih v času turistične sezone.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran