radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 536 klicev, od tega 175 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 44 nanašalo na kriminaliteto, 44 na javni red in mir, ter 64 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 4 vlome (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 10 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so odvzeli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 12 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Vrhniki je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 17. ure smo bili obveščeni o padcu kolesarja na Svetčevi poti v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da je z neprilagojeno hitrostjo zapeljal čez železniške tire in padel. Pri tem se je lažje poškodoval. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 19. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Volčjem potoku. Ugotovljeno je bilo, da voznica osebnega vozila ni upoštevala prometne signalizacije v krožišču in trčila v osebno vozilo voznika. V vozilu voznika se je sopotnik lažje poškodoval. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali še 4 prometne nesreče v katerih so bili udeleženi vozniki enoslednih vozil. V vseh primerih so se lažje poškodovali. V dveh primerih so bili za nesrečo odgovorni vozniki enoslednih vozil, v dveh pa je bil povzročitelj drug udeleženec v prometu. Zoper kršitelje bodo uvedeni prekrškovni postopki.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran