radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 67 primerih in na številko 113 prejeli skupno 211 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana, sedem prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome, sedem tatvin in eno poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali enajstkrat.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

V Luciji je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Od dejanja je odstopil, ker ga je pregnala stanovalka.

V Izoli je neznani storilec vlomil v bencinski servis, iz katerega pa po prvih podatkih ni ukradel ničesar.

V Piranu je neznani storilec vlomil v stanovanje, iz katerega je ukradel kolo in računalnik ter poškodoval televizijo. Kolo in poškodovan računalnik sta bila najdena na ulici in sta bila vrnjena lastniku.

V okolici Portoroža je neznani storilec vlomil v skladišče podjetja. V skladišču je namerno poškodoval kolo oškodovanca, medtem ko iz skladišča ni ukradel ničesar.

Oškodovanec je policiste obvestil, da je na njivi pri Izolski bolnici našel svoj skuter Piaggio Zip 25 sive barve reg. št. KP6A-C2, ki mu je bil ukraden dan prej. Policisti so opravili ogled in vozilo vrnili lastniku.

V Portorožu je neznani storilec v času od 27. 6. 2023 ukradel moped znamke Boatian, BT 49, temno modre barve, brez registrskih tablic.

V okolici Divače sta dva neznana storilca izvršila drzno tatvino. Eden od storilcev je pristopil do 87-letne oškodovanke in jo s pretvezo, da se zanima za zelišča zamotil. V tem času je drugi neznani storilec izkoristil priložnost in iz stanovanjske hiše ukradel zlatnino. Storilca sta se s kraja odpeljala z večjim temno-sivim vozilom neznane znamke, ljubljanskega registrskega območja. Moški, ki je oškodovanko zamotil, je bil suhe manjše postave, z modro jakno, imel je kapo s šilcem, kirurško masko čez usta in je temnejše polti.

V Luciji sta dve neznani ženski prepričali 82-letnega moškega in njegovo 83-letno žensko, da sta maserki. Med masiranjem sta izkoristili nepazljivost in jima ukradli 500 eur gotovine. Policisti storilki še iščejo.

V Ankaranu je neznani storilec na parkirišču na neznan način odstranil kolesarsko ključavnico, s katero je bilo kolo znamke Cube Attention zaklenjeno in ga ukradel.

Ob 09.30 uri se je v naselju Neverke zgodila prometna nesreča, v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana. Policisti so ugotovili, da se je 19-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz okolice Pivke, z osebnim avtomobilom vključeval v promet na prednostno cesto in pri tem odvzel prednost 63-letnemu vozniku motornega kolesa, doma iz Postojne, ki se je pravilno pripeljal iz smeri Dolnje Košane proti Neverkam. Voznik osebnega avtomobila je pri tem trčil v bok motornega kolesa, zaradi česar je voznik padel in se huje telesno poškodoval. Povzročitelj je poškodovanega voznika motornega kolesa odpeljal na urgenco ZD Postojna, od koder je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Izola. Zoper povzročitelja bodo policisti napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

V Kopru, v garažni hiši, so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer se je 70-letni moški doma iz okolice Kopra z vozilom pripeljal v garažno hišo in hotel parkirat na označen parkirni prostor, v katerem je ležal spuščen večji pes. 70-letnik je zaradi tega pohupal, nakar je do voznika pristopil 68-letni lastnik psa, doma iz Kopra in s pestjo udaril po pokrovu motorja, nato pa verbalno žalil in zmerjal voznika. Ko je slednji izstopil iz vozila, ga je lastnik psa udaril v obraz. Policisti bodo zoper 68-letnika uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitve čl. 6/1, 6/2 ZJRM-1 in 46a/1-18 ZZŽIV.

V Zarečici so policisti ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz Il. Bistrice, za katerega so ugotovili, da vozi v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje motornega vozila, zato so mu vozilo zasegli. Prav tako mu je bil odrejen hitri test na droge in strokovni pregled, katera pa je odklonil. Zoper njega bo napisan obdolžilni predlog po členu 56/10/1-4 ZVoz in 107/12/10 ZPrCP.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran