radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1285 klicev, od tega 410 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 108 nanašalo na kriminaliteto, 106 na javni red in mir, ter 154 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 30 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu), 3 nasilništva in 10 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 30 prometnih nesreč z materialno škodo in 11 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami. Osmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 37 krat na javnem kraju (tri osebe so bile pridržane) in 10 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 2 nezakonita prehoda državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen električni skiro. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Na območju Kamnika je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bila odtujena kolesa. Policisti ogled še opravljajo, zato materialna škoda še ni znana.

Drzna tatvina
Včeraj smo bili obveščeni, da je v četrtek, okoli 13. ure prišlo do drzne tatvine v Dobrovi. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca pristopila do oškodovanca, ki se je nahajal pred hišo. Eden ga je zamotil s pretvezo, da je delavec telekomunikacijskega operaterja in ga odpeljal za hišo. Drugi storilec je to izkoristil in preiskal hišo iz katere je odtujil spominske predmete. Storilca sta se nato s kraja odpeljala z manjšim belim avtom. Povzročila sta za okoli 500 evrov materialne škode.

Opis:

  • mlajša moška, eden izmed njiju je nosil očala z dioptrijo.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
V petek, nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na Kolodvorski cesti v Mengšu v kateri sta bila udeležena voznik električnega skiroja in voznica osebnega vozila. Do nesreče je prišlo, ker je voznik električnega skiroja vozil v napačno smer, ko je prečkal vozišče in ker voznica osebnega vozila ni upoštevala prednosti na prehodu za pešce in kolesarje. V trčenju se je voznik električnega skiroja lažje poškodoval. Zoper oba bo uveden prekrškovni postopek.

V petek, nekaj pred 16. uro je v Cerovici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik avtobusa. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila vozil iz smeri Gabrovke proti Šmartnem pri Litiji in v ovinku zavil na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v avtobus, ki mu je pripeljal nasproti. V nesreči se je voznik osebnega vozila lažje poškodoval. Policisti so mu odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali še 5 prometnih nesreč v katerih so bili udeleženi vozniki enoslednih vozil. V dveh primerih je šlo za padec kolesarja zaradi neprilagojene hitrosti, pri enem pa je bila prisotna tudi večja količina alkohola (1,17 mg/l). V tretjem primeru je voznik osebnega vozila izsilil prednost kolesarju. V dveh primerih pa sta bila udeležena voznika električnega skiroja, kjer je v enem primeru peška izsilila prednost voznici skiroja, v drugem pa je bil za nesrečo odgovoren voznik skiroja, ki ni vozil po površini namenjeni vožnji takih vozil. V vseh primerih so bili vozniki enoslednih vozil lažje poškodovani, zoper povzročitelje pa bodo uvedeni prekrškovni postopki.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran