radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 181 primerih in na številko 113 prejeli skupno 656 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana, sedem prometnih nesreč v katerih je bilo devet oseb lažje telesno poškodovanih in 20 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so še dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, šest tatvin, štiri poškodovanja tuje stvari ter eno kaznivo dejanje zatajitve. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 32-krat in pridržali dve osebi.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 85 nezakonitih prehodov državne meje.

30. 6. 2023:
V okolici Sežane je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil last 70-letnega drž. Švice, odtrgal eno vzvratno ogledalo in ukradel prednjo registrsko tablico AR28037 (CH).

V petek 30. 6. 2023 smo poročali, da je v Izoli neznani storilec vlomil v bencinski servis. Takrat smo navajali, da pa po prvih podatkih storilec ni ukradel ničesar. Policisti so v nadaljevanju z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je storilec ukradel več zavitkov cigaret različnih znamk. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

V Postojni je 41-letnik doma iz okolice Postojne z vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil. Policisti so ugotovili, da je 41-letnik vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,91 mg/l alkohola. Ker se voznik z rezultatom ni strinjal mu je bil na policijski postaji odrejen preizkus z etilometrom, ki ga je odkloni. Policisti so zanj odredili pridržanje, zaradi povzročitve prometne nesreče bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bo napisan obdolžilni predlog.

Na avtocesti na Raubarkomandi so policisti ustavili 24 letnega drž. Romunije in 66-letnega drž. Italije, katera sta vsak s svojim osebnim avtomobilom na H4 pri Vipavskem križu prekoračila dovoljeno hitrost 110 km/h. Prvi je vozil 169 km/h, drugi pa 160 km/h. Obema voznikoma so policisti izrekli globo po 46. členu ZPrCP, ki sta jo plačala na kraju.

Policisti so na regionalni cesti med Kozino in Prešnico, kjer je omejitev hitrosti 90 km/h izmerili hitrost 54-letnega voznika osebnega avtomobil doma iz okolice Sežana, ki je vozil 150 km/h. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Po obvestilu občana, da od Kozine proti Obrovu po cesti vijuga voznik osebnega avtomobila, so policisti v Račicah ustavili 55-letnega drž. Hrvaške. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,16 mg/l alkohola. Tujca so pridržali, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ob 22.15 uri so policisti pri Bivju ustavili 57-letno voznico osebnega avtomobila doma iz Kopra, kateri so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,90 mg/l alkohola. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njo bo napisan obdolžilni predlog, prav tako so ji policisti izdali plačilni nalog, ker ni želela dati psa na povodec in zaradi neuporabe varnostnega pasu.

1. 7. 2023:
V okolici Kopra je neznani storilec poskušal skozi vlomiti v lopo, vendar je od dejanja odstopil. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

V Portorožu je neznani storilec na škodo 42-letne državljanke Madžarske, ki je z družbo sedela za mizo na terasi enega od lokalov s stola ukradla torbico v kateri je imela denarnico z dokumenti, kozmetiko in dva mobitela. Oškodovanka je imela torbico obešeno čez naslonjalo stola, v času tatvine pa je sedela na stolu. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

Ob 01.02 uri je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči, ki se je zgodila na uvozu hitre ceste v Kopru za smer Izola. Policisti so ugotovili, da je 23-letni voznik motornega kolesa doma iz Ljubljane vozil iz smeri Ljubljanske ceste po uvoznem kraku hitre ceste v smer Izole in v desnem ovinku zapeljal v levo, kjer je trčil v odbojno ograjo ter padel po tleh. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,68 mg/l alkohola. V nesreči je bil lažje telesno poškodovan in je bil odpeljan v bolnico Izola. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ob 7.43 uri je ReCO Postojna obvestil OKC PU Koper o prometni nesreči, ki se je pripetila na cesti med Pivko in Ribnico, pri odcepu za Kal. 30-letni drž. Kosova z urejenim prebivališčem v Sloveniji se je s tovornim vozilom iz smeri Kala vključeval na glavno cesto Ribnica – Pivka in pri tem izsilil prednost 58-letnemu vozniku osebnega avtomobila doma iz Avstrije. V trčenju sta bila sopotnika v tovornem vozilu 26 in 60-letna drž. Kosova lažje telesno poškodovana, prvi je bil odpeljan v klinični center v Ljubljano, drugi pa v bolnico Izola. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

V Jagodju so policistu ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz Kopra, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,65 mg/l alkohola. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.20 uri so policisti posredovali v Postojni, kjer je pijan 52-letni moški doma iz okolice Cerknice v lokalu kršil JRM. Omenjeni je kljub posredovanju policistov s kršitvijo nadaljeval, zato je bilo zanj odrejeno pridržanje. Policisti so mu izdali plačilni nalog po členih 6/1, 7/1 in 22/1 ZJRM-1.

Ob 22.23 uri so policisti posredovali v Kopru, kjer je pred enim od objektov s prehrano JRM kršil pijan 45-letni moški doma iz občine Dobrepolje. Omenjeni je kljub posredovanju policistov s kršitvijo nadaljeval, zato so policisti zoper njega odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog po členih 6/1, 6/2, 7/2, 22/1 ZJRM-1.

2. 7. 2023:
Neznani storilec je v enem od hotelov v Portorožu na neznan način vstopil v sobo, ki jo je imela v najemu 50-letna drž. Avstralije in iz nje ukradel 3000 avstralskih in 55 singapurskih dolarjev.

Neznani storilec je v okolici Ankarana preplezal leseno steno in vstopil v odprti prostor poslovnega objekta. Ker se je sprožil alarm je neznanec od dejanja odstopil, ne da bi si kaj prilastil.

V Kopru na Srebrničevi ulici je 49-letni drž. BiH z urejenim prebivališčem v Kopru z električnim skirojem zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča izgubil nadzor nad vozilom ter padel po tleh. Zaradi poškodb je bil odpeljan v bolnico Izola, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil hude telesne poškodbe. Vozniku so odredili strokovni pregled, zoper njega pa bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku po členih 37/4-3, 97/5-2 in 98/2 ZPrCP.

V Kopru so policisti ustavili 57-letnega domačina z osebnim avtomobilom, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,07 mg/l alkohola. Voznika so pridržali, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

V Izoli je bil ustavljen 26-letni voznik mopeda-dvokolesa doma iz okolice Kopra. Policisti so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

V Sežani so policisti ustavili 16-letnega voznika mopeda doma iz Sežane. Ker ne poseduje vozniškega dovoljenja mu je bil moped zasežen, zanj pa sledi obdolžilni predlog. Prav tako bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe zoper zakonitega zastopnika zaradi opustitve dolžne skrbi ali nadzorstva nad mladoletnikom.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran