radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 615 klicev, od tega 204 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 41 na javni red in mir, ter 87 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 2 drzni tatvini, 17 tatvin, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno hišo, od koder so bile odtujene alkoholne pijače. Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno stanovanje, od koder sta bila odtujena prenosna računalnika. Materialna škoda znaša okoli 700 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno stanovanje, od koder sta bili odtujeni ročni uri. Materialna škoda znaša okoli 5000 evrov.

Na Centru je bilo vlomljeno stanovanje, od koder je bil odtujen prenosni računalnik. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

Drzni tatvini
Včeraj, okoli 18. ure smo bili obveščeni, da sta dva neznanca s kolesi pripeljala za oškodovanko, ki je hodila po ulici za Bežigradom in ji z ramena strgala torbico z vsebino. Povzročila sta za okoli 150 evrov materialne škode.

Opis:

  • oblečena sta bila v jeans kratke hlače, eden je imel oblečen moder, drug pa siv pulover s kapuco, ki sta jih imela čez glavo.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev obeh osumljenih in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 13.30 so na območju Kamnika trije neznanci neopaženo vstopili v odklenjeno stanovanjsko hišo v kateri se je prav tako nahajala oškodovanka. Hišo so pregledali in odtujili nekaj gotovine, ko jih je pri dejanju zalotila stanovalka in so nato s kraja odšli. Opis:

  • moški visok okoli 170 cm, kratkih svetlejših las.
  • 2 moška visoka med 180 in 185 cm, kratkih temnih las.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev osumljenih in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 20.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Dunajski cesti v Ljubljani v kateri je bil samoudeležen kolesar. Do nesreče je prišlo, ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,98 mg/l), ter zato izgubil ravnotežje in padel. Pri tem se je lažje poškodoval. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 20. uri je na Šmartinski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica, ki je v križišču zavijala pri tem pa izsilila prednost voznici, ki je vozila naravnost. V nesreči se je druga voznica lažje poškodovala. Zoper njo sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure je na cesti od Zagorja proti Litiji prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji in trčil v voznika, ki je zaviral z namenom zavijanja v križišču. V nesreči sta se oba voznika lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Kočevju v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in trčil v voznika, ki se je ustavil v koloni vozil. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran