radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 84 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 232 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, goljufije, ponarejanja denarja, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Poškodovana peška
Ob 11.40 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Trebnjem. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da se je 52-letna voznica osebnega avtomobila iz garažnih prostorov vključevala v promet in zapeljala na pločnik, kjer je trčila v 83-letno peško. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil
Brežiški policisti so med kontrolo prometa na Obrežju okoli 15.30 ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 25-letni voznik iz Maribora nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na avtomobilu pa je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Renault clio so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

Vlomi in tatvine
V Šentjerneju je med 30. 6. in 1. 7. nekdo poskušal vlomiti v klet poslovno stanovanjskega objekta. V notranjost ni vstopil, z vlomom pa je povzročil za okoli 250 evrov škode.

Med 29. 6. in 3. 7. je neznanec v Novem mestu vlomil v ograjen prostor podjetja in odtujil električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.700 evrov škode.

V Semiču je med 26. 6. in 3. 7. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V noči na 3. 7. so v Zburah neznanci z dvorišča kmetijskega objekta odtujili 16 škatel s folijo za ovijanje bal zelene barve. Lastnika so oškodovali za okoli 2.000 evrov.

Previdno pri prodaji rabljenih vozil
Policisti PU Novo mesto so letos na območju Bele krajine in Novega mesta obravnavali več primerov goljufij pri prodaji rabljenih vozil po spletu. Prevaranti so se s prodajalci rabljenih vozil po opravljeni preizkusni vožnji dogovorili za nakup vozila in jim v ta namen izročili aro v višini okoli pet odstotkov. Prodajalca so z različnimi izgovori prepričali, da bodo celotni znesek kupnine poravnali po prepisu vozila in jim izročili gotovino ali znesek nakazali na transakcijski račun.

Po sklenitvi kupoprodajne pogodbe in urejenem prepisu vozila pa preostalega zneska kupnine niso poravnali ali nakazali na prodajalčev transakcijski račun. Lažno so zatrjevali, da so celotni znesek kupnine prodajalcu že izročili pred opravljenim prepisom. Policisti so v vseh primerih zbrali obvestila in nadaljujejo s preiskavami in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja goljufije.

Občanom svetujemo, naj bodo pri prodaji previdni. Avtomobil naj predajo kupcu šele po prejemu celotne kupnine in ureditvijo prepisa lastništva. Svetujemo, da v pogodbo vključijo tudi podatke o stanju vozila ali pripis "videno - kupljeno", saj smo v preteklosti obravnavali tudi primere, ko so prevaranti dan ali dva po nakupu vozila od prodajalca zahtevali, da jim vrne del kupnine, ker naj bi na avtomobilu prišlo do večje okvare. Prodajalcem, ki so zavrnili vračilo denarja, so grozili in jih izsiljevali.

V primeru, da pride do oškodovanja in nekdo postane žrtev goljufov, pa naj o tem takoj obvesti policiste na številko 113 ali se zglasi na najbližji policijski postaji.

Kršitelja pridržali
Policisti PP Novo mesto so okoli 18.30 posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru v Novem mestu, kjer je pijan kršitelj žalil svojo partnerko in z vpitjem motil javni red in mir. 70-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Jesenice na Dolenjskem, Obrežje) izsledili in prijeli 25 državljanov Bangladeša, 20 državljanov Pakistana, 18 državljanov Rusije, 12 državljanov Indije, osem državljanov Afganistana, šest državljanov Maroka, pet državljanov Turčije, štiri državljane Nepala in tri državljane Palestine. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran