radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosni22. 6. 2023 v zgodnjih jutranjih urah so bili policisti Policijske postaje Piran obravnavali kršitev javnega reda in miru v večstanovanjskem bloku v Luciji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 36-letni domačin zvonil in tolkel po vhodnih vratih stanovanjskega bloka, kjer živi njegova izven zakonska partnerka. Slednja ga zaradi strahu ni spustila v blok oziroma stanovanje, temveč je poklicala policijo na pomoč. Ob prihodu policistov na kraj, se je moški, ki je bil vidno pod vplivom alkohola še vedno nahajal pred vrati stanovanjskega bloka. Ko sta policista hotela z njim izvesti policijski postopek, se je takoj aktivno uprl in s pestjo udaril policista v glavo. Policista sta na napad takoj odreagirala in ga z uporabo prisilnih sredstev obvladala ter zanj odredila pridržanje do iztreznitve. Kršitelju so izdali plačilni nalog po členih 7/1 in 22/1 ZJRM-1, prav tako je bil zaradi napada na policista zoper njega uveden predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja po 3. odstavku 299. člena Kazenskega zakonika.

24. 6. 2023 ob 8.33 je občanka poklicala na Operativno komunikacijski center PU Koper in policistom naznanila da v sosednjem bloku Luciji sliši žensko, ki kriči na pomoč. Na kraj sta bili poslani dve patrulji policistov iz Policijske postaje Piran. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 36-letni moški, ki so ga imeli v postopku že 22. 6. 2023, v stanovanju v pričo njunega še ne pet letnega otroka napadel izven zakonsko partnerko in jo pri tem tudi telesno poškodoval. Po dejanju je stanovanje zapustil še pred prihodom policistov. Policisti so od oškodovanke sprejeli kazensko ovadbo za kazniva dejanja Nasilje v družini, Lahka telesna poškodba in Zanemarjenje otroka in surovo ravnanje, prav tako so osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, ki ga je preiskovalna sodnica potrdila in podaljšala do 15 dni.

36-letni moški je povratnik z elementi nasilja še posebej nasilja v družini. Policisti so zoper njega na okrožno državno tožilstvo podali več kazenskih ovadb za kazniva dejanja Nasilje v družini, v zadnjih dveh letih pa mu je bil trikrat izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja oškodovanki, ki ga je vsakokrat kršil. Po vseh zbranih obvestilih, med drugim tudi na Centru za socialno delo in v vzgojno izobraževalnem zavodu, katerega obiskuje sin osumljenca so policisti Policijske postaje Piran 29. 6. 2023 osumljencu odvzeli prostost zaradi ponovitvene nevarnosti in ga s kazensko ovadbo za zgoraj našteta kazniva dejanja privedli pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča Koper. Preiskovalna sodnica je po zaslišanju na predlog okrožne državne tožilke zoper 36-letnega osumljenca odredila pripor.

Za kaznivo dejanje Nasilje v družini je predpisana kazen do pet let zapora, za kaznivo dejanje Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi pa zaporna kazen od enega do petih let.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran