radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 63 primerih in na številko 113 prejeli skupno 197 klicev. Obravnavali so enajst prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, pet tatvin in eno zatajitev. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali šestkrat.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

V Portorožu je neznani storilec na gradbišču ukradel dve nakladalni žlici delovnega stroja. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 2.000 eur. Za storilci policisti še poizvedujejo.

V okolici Sežane je neznani storilec vlomil v prostore gospodarske družbe, kjer je ukradel manjši delovni stroj – prekopalnik.

V Izoli je neznani storilec vlomil v stanovanje in iz njega ukradel sef z denarjem in več dokumenti. 23-letnega lastnika je oškodoval za 6.500 eur.

V Ankaranu je neznani storilec izpod nadstreška pri stanovanjskem bloku ukradel moped znamke Piaggio ZIP 50 bele barve registrskih številk KP0P-D8. Vse, ki bi omenjeni moped kje opazili naprošamo, da pokličejo na št. 113, tel. št. PP Koper 05 611-67-00 ali anonimni telefon policije 080-1200.

V okolici Kopra je neznani storilec v javni ustanovi zaenkrat na še neznan način izkoristil nepazljivost 48-letnega drž. Hrvaške in mu iz denarnice ukradel 4.700 eur gotovine. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

V Izoli je neznani storilec z dvorišča stanovanjske hiše ukradel 17 še nemontiranih panelov za ograjo dimenzije 2,5m x 1m in 2,5m x 1,25m. 48-letnika je oškodoval za 1.500 eur.

OKC PU Koper je bil ob 14.55 uri obveščen, da moški na Markovcu v smeri Semedele z mopedom vleče mrtvega psa. Policisti so 67-letnega voznika izsledili in ugotovili, da je z mopedom peljal psa na sprehod, pri tem pa imel psa privezanega na moped. Med vožnjo se je pes zgrudil in poginil. Ko je moški to opazil, se je zapeljal do smetnjaka za biološke odpadke, kjer je psa odvrgel. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog po členu 45/3 ZZZiv, napisano bo tudi poročilo na UVHVVR. 67-letnemu domačinu je bil odrejen še preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,47 mg/l alkohola, zaradi česar so mu izdali plačilni nalog in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Policisti so v Kopru 17-letniku zasegli moped, za katerega so odredili izredni tehnični, na katerem je bilo ugotovljeno, da presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Zoper voznika bo napisan obdolžilni predlog.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran