radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 88 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 34:

  • pet s področja kriminalitete, od tega o poškodovanju tuje stvari;
  • devet s področja prometne varnosti, od tega o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in o prometni nesreči z materialno škodo;
  • 10 s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • pet o dogodkih, od tega padec kolesarja v naravnem okolju, o gorski nesreči in o požaru.

policija splosniPoškodovanje tuje stvari:
Blejski policisti so včeraj nekaj čez 10. uro obravnavali poškodovanje lesenega mostu-brvi čez reko Radovno. Po podatkih s katerimi razpolagamo je neznani storilec lastnika oškodoval do 1.000 evrov. Policisti o storilcu zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost:
Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 21.15 obveščeni o padcu kolesarja na cesti proti Lescam. Po podatkih s katerimi razpolagamo je kolesaril iz smeri Bleda proti Lescam. V klancu navzgor, v bližini križišča z Dacarjevo ulico, je padel ter se telesno poškodoval. Na kraju je zdravstveno osebje uspešno izvedlo reanimacijo in osebo z reševalnim vozilom prepeljalo v UKC Ljubljana. Njegovo zdravstveno stanje je ogroženo. Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled in zbirajo obvestila o vseh okoliščinah padca kolesarja. Cesta je bila od križišča t. i. »TIO« proti Lescam zaprta okoli 30 minut.

Zaprosilo javnosti:
Ker nam z do sedaj izvedenimi ukrepi še vedno ni uspelo ugotoviti vzroka in razjasniti vseh okoliščin padca kolesarja pozivamo vse, ki bi karkoli vedeli o tem, da se oglasijo ali pokličejo na Policijsko postajo Radovljica, telefon 04/537 78 00 ali na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

neznani kolesar blizina krizisca dacarjeva ulica lesce

Kraj padca kolesarja

Gore:
Gorski policisti so bili včeraj okoli 15.24 obveščeni o 58-letnem pohodniku, državljanu Švedske, ki je hodil po grebenu Golice in med hojo zdrsnil s poti 50 m navzdol. Pri tem se je lahko telesno poškodoval. Na kraju mu je pomoč nudila ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske policije je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Požar:
Jeseniški policisti so bili včeraj okoli 21.22 obveščeni o samovžigu odpadkov. Po podatkih s katerimi razpolagamo do ogrožanja drugih nepremičnin ali oseb ni prišlo. Materialna škoda ni nastala. Požar so pogasili gasilci. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih dogodek ustrezno dokumentirali.

Nesreča v naravnem okolju:
Tržišči policisti so bili včeraj okoli 18.22 obveščeni o nesreči 28-letnega kolesarja. Po podatkih s katerimi razpolagamo je padel in se telesno poškodoval na poti med Prevalo in Podljubeljem, občina Tržič. Prvo pomoč so mu nudili gorski reševalci in zdravstveno osebje. Policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran