radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV prometni nesreči I. kategorije med Prvačino in Vogrskim udeleženo osebno vozilo
Včeraj, 4. julija ob 20.36, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije v naselju Prvačina (Mestna občina Nova Gorica), kjer se je neregistrirano osebno vozilo prevrnilo na streho. Na omenjenem kraju ni bilo nikogar. Poleg policistov PP Nova Gorica so bili na kraj napoteni tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so zavarovali kraj dogodka in omenjeno vozilo obrnili na kolesa ter odstranili s cestišča. Policisti so kasneje voznika omenjenega vozila izsledili in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonil. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Blizu naselja Kamno na Tolminskem vlomili v tuje osebno vozilo
Včeraj, 4. julija popoldne, so policisti PP Bovec obravnavali vlom v tuje osebno vozilo znamke Dacia Dokker blizu naselja Kamno (občina Tolmin). Ugotovljeno je bilo, da sta nemška državljana parkirala omenjeno vozilo ob 18.30 parkirala malce naprej od vasi Kamno in ko sta se po nekaj minutah vrnila do njunega vozila sta opazila, da je neznani storilec razbil prednjo desno steklo in iz vozila odtujil nahrbtnik, v katerem sta zakonca iz Nemčije imela denarnici z vsebino (osebne dokumente, bančne kartice in manjšo vsoto gotovine). Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Pri tem policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da je marsikatero od tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj moč preprečiti z upoštevanja osnovnih zaščitnih ukrepov. Na samozaščitno ravnanje namreč ne smemo pozabiti niti takrat, ko smo na npr. na dopustu v novem okolju, kjer nas ne poznajo oz. v krajih, kjer se giblje in zadržuje veliko ljudi (parkirišča ob rekah, izhodiščih za izlete v gore, ogledi lokalnih znamenitosti, muzejih ipd). S ciljem preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj ponovno opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo.

Vlomili tudi v tuje osebno vozilo na Bovškem
Prav tako so policiste PP Bovec danes, 5. julija zjutraj, obvestili o vlomu v osebno vozilo znamke Renault Scenic, madžarskih registrskih številk na Bovškem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec včeraj, 4. julija okoli 18.40 ure, na neugotovljen način razbil manjše trikotno steklo prednjih desnih vrat omenjenega vozila, ki je bilo parkirano na makadamskem parkirišču za mostom pri slapu Boka v okolici naselja Žaga (občina Bovec) in nato iz notranjosti vozila ukradel kamero znamke Go Pro 9, črno-sive barve in tablični računalnik znamke Lenovo P11 5G, črno-sive barve. S tem kaznivim dejanjem je neznani storilec oškodoval državljanko Madžarske za približno 1.300 evrov. Tudi ta primer policisti še preiskujejo.

Informacije občanov so v številnih primerih ključne pri izsleditvi storilcev
Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na znano intervencijsko številko policije 113 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo (več preventivnih nasvetov na spletni strani: https://www.policija.si/index.php/en/preventiva-/kriminaliteta/432-vlomi-v-vozila ).

Prav tako pozivamo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil po vaseh oz. v stanovanjskih soseskah večjih mest. se tovrstne informacije lahko krajani sporočijo policistom najbližje policijske postaje oz. pokličejo na zgoraj navedene številke Policije. Prav tako lahko policistom pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal...

V požaru zgorela električna omarica
Včeraj, 4. julija ob 14.35, smo bili obveščeni, da je zagorela električna omarica v gostinskem lokalu v Novi Gorici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v požaru zgorela električna napeljava do omarice in omarica v celoti. Po prvih ocenah je nastala materialna škoda za približno 1.000 evrov. Glede na dosedanje ugotovitve je prišlo do samovžiga najverjetneje zaradi preobremenjenosti na električnem omrežju. Policisti bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran