radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 624 klicev, od tega 209 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 55 nanašalo na kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 74 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 20 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Centru je bilo vlomljeno v garažo, od koder so je bila odtujena 3 kolesa znamk Fuji in Orbea. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v poslovni objekt, od koder so bili odtujeni izdelki iz kovine. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 8.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Tržaški cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena kolesarja. Do nesreče je prišlo, ker je kolesarka, ki je vozila iz smeri Centra proti dolgemu mostu, v križišču zavila, pri tem pa odvzela prednost kolesarju, ki je pravilno pripeljal nasproti. V trčenju se je kolesarka huje poškodovala. Zoper njo sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 9. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Mesarski cesti v Ljubljani v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznica v križišču zavijala in pri tem spregledala peško, ki je pravilno hodila po prehodu za pešce. Peška je bila v nesreči huje poškodovana, vendar njeno življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 16.30 je na Celovški cesti v Ljubljani prišlo do naletnega trčenja 4 osebnih vozil, ki ga je povzročila voznica osebnega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči sta se povzročiteljica in njen sopotnik lažje poškodovala. Zoper njo sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran