radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniLjubljanski operativno komunikacijski center je bil v ponedeljek nekaj pred polnočjo, obveščen o sumljivi osebi v garažni hiši na območju Viča. Oseba naj bi nekaj dni prej na tem območju tudi uporabila strelno orožje in streljala v zrak.

Policisti so ob prihodu na kraj opazili osebno vozilo s katerim se je oseba odpeljala s kraja, zato so vozilo pričeli ustavljati. 26 letni voznik pa znakov policistov ni upošteval in s pospešeno vožnjo nadaljeval v smeri Lavrice in nato naprej po glavni cesti proti Ribnici. Ker je voznik z nevarno vožnjo nadaljeval, so policisti v naselju Velike Lašče uporabili prisilno sredstvo za prisilno ustavljanje vozil – stinger. Voznik ga je prevozil in je zato nekaj metrov naprej vozilo moral ustaviti, nato pa je prižganega pustil sredi vozišča, sam pa zbežal v bližnji gozd. Policisti so vozilo zavarovali in pri tem v njem opazili dele orožja in naboje, zato so ga zapečatili in zasegli. Voznik vozila kljub večurnemu iskanju ni bil izsleden.

Naslednji dan so na podlagi zbranih informacij na pristojnem sodišču pridobili odredbo za hišno preiskavo zaradi suma posedovanja nelegalnega orožja. Na podlagi predhodnih dejanj osebe, videnih delov orožja v vozilu in zbiranja obvestil so upravičeno pričakovali, da je oseba oborožena in nevarna, zato so v izvedbo hišne preiskave vključili tudi policiste Specialne enote policije.

Tako so v torek policisti na območju Grosuplja vstopili v objekt, kjer so najprej omejili gibanje 6 osebam prisotnim v hiši, nato pa locirali osumljenega, ki se je umaknil v enega izmed prostorov, ga zaklenil in pred vrata nastavil težje predmete. Ko so pripadniki SE uspeli vstopiti v sobo pa je osumljeni v njih nameril strelno orožje. Policisti so mu orožje uspeli odvzeti in ga prijeti. V dogodku ni bila nobena oseba poškodovana, so pa policisti na kraj poklicali zdravstveno osebje, saj je osumljenčevo zdravstveno stanje kazalo, da potrebuje ustrezno oskrbo. S kraja je bil odpeljan z reševalnim vozilom, nato pa je bil zaradi zdravljenja zadržan v zdravstveni ustanovi. Reševalci so na kraju tudi nudili preventivni pregled 6 starejšim osebam, ki so se v tem času nahajale v objektu, vendar naknadne zdravniške pomoči niso potrebovale.

Policisti so nato na naslovu, ter v dveh osebnih vozilih opravili hišne preiskave v katerih so zasegli revolver, 2 pištoli, 9 pušk in večjo količino različnega streliva. Ena izmed pištol, ki jo je imel v posesti osumljeni, je nelegalna in njen izvor še preverjamo. Ostalo orožje je last dveh družinskih članov osumljenega, ki za omenjeno orožje posedujeta ustrezna dovoljenja. Ker pa osebi nista zagotovili ustrezne hrambe orožja, da do njega nebi imela dostopa nepooblaščena oseba, jima je bilo orožje zaseženo in bo na upravno enoto podan predlog za odvzem orožja.

Zoper osumljenega, ki sicer s strani policije še ni bil obravnavan, bo izveden prekrškovni postopek zaradi posesti nelegalnega orožja, prav tako pa bodo zoper njega na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve naslednjih kaznivih dejanj:

  • nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu KZ-1 (predpisana je denarna kazen ali zaporna kazen do 3 let),
  • preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1 (predpisana je zaporna kazen od 1 do 5 let) in
  • povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1 (predpisana je zaporna kazen do 5 let).

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran