radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniNa Tolminskem vlomili v tuje osebno vozilo
Včeraj, 6. julija okoli poldneva, smo bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil znamke Opel Crossland, švicarskih registrskih številk, ob glavni cesti Tolmin - Kobarid, na Volarski ravnini na Tolminskem. Ugotovljeno je bilo, da je švicarski voznik parkiral omenjeno osebno vozilo na manjšem makadamskem izogibališču ob glavni cesti tik za Volarsko ravnino, ga zaklenila in nato skupaj s sopotnikom odšel peš po stezi do reke Soče. Ko sta se tujca okoli 19.30 vrnila do njunega vozila, sta ugotovila da avtomobil ni bil več zaklenjen oz. se je storilec znesel v notranjosti vozila. Prav tako sta švicarska državljana ugotovila, da je neznanec iz vozila ukradel več predmetov (ribiški palici, večjo potovalno torbo, kamero s pripadajočimi baterijami in polnilcem, Go Pro 9 kamero, dron znamke DJI Mini....). Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 5.000 evrov. Policisti PP Tolmin nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin vloma v tuje osebno vozilo.

Pri tem policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da je marsikatero od tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj moč preprečiti z upoštevanja osnovnih zaščitnih ukrepov. Na samozaščitno ravnanje namreč ne smemo pozabiti niti takrat, ko smo na npr. na dopustu v novem okolju, kjer nas ne poznajo oz. v krajih, kjer se giblje in zadržuje veliko ljudi (parkirišča ob rekah, izhodiščih za izlete v gore, ogledi lokalnih znamenitosti, muzejih ipd). S ciljem preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj ponovno opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Prav tako velja opozoriti, da so informacije občanov v številnih primerih ključne pri izsleditvi storilcev.

Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na znano intervencijsko številko policije 113 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja (več preventivnih nasvetov na spletni strani: https://www.policija.si/index.php/en/preventiva-/kriminaliteta/432-vlomi-v-vozila ).

Na Gradiški Turi se je zaplezal 29-letni planinec
Včeraj, 6. julija ob 20.02, smo bili obveščeni, da se je na Gradiški Turi (občina Vipava) zaplezal plezalec. Na omenjenem kraju so posredovali gorski reševalci GRS Tolmin - skupina Ajdovščina in člani GRS Ljubljana, ki so nepoškodovanega 29-letnega planinca s pomočjo vrvne tehnike spustili v dno grape in pospremili v dolino.

Neznanec vlomil v hišo v Šempetru pri Gorici
Danes, 7. julija ob 11.13, smo bili obveščeni o vlomu skozi okno v stanovanjsko hišo v Šempetru pri Gorici. Storilec je po izvršenem kaznivem dejanju vstopil v notranjost objekta in se znesel nad notranjim inventarjem. Po prvih zbranih podatkih si je storilec prilastil gotovino in žensko torbico. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom na Tolminskem
Včeraj, 6. julija ob 18.52, je bila Policija obveščene o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na regionalni cesti Bača pri Modreju – Podbrdo (občina Tolmin). Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila vozil po omenjeni cesti iz Bače pri Modreju proti naselju Podbrdo. Med vožnjo na omenjeni relaciji mu je v nasprotni smeri pripeljal zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila, ki ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje in je z levim prednjim delom vozila zapeljal čez ločilno črto. Pri tem je z levim prednjim delom avtomobila oplazil in poškodoval zadnji levi blatnik ter zadnje levo platišče nasproti vozečega avtomobila, ki ga je vozil 24–letni voznik, državljan Češke. Voznik (povzročitelj) prej omenjenega osebnega vozila je s kraja prometne nezgode odpeljal ne da bi drugemu udeležencu na kraju nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil policijo. Pobeglo vozilo, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči, je bilo v večernih urah izsledeno, policisti so uvedli prekrškovni postopek.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Goriškem
Danes, 7. julija v dopoldanskih urah, so novogoriški kriminalisti v Solkanu imeli v postopku 38-letnega državljana Italije in mu v postopku zasegli manjšo količino snovi, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (kokain). Zaseženo snov so poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper italijanskega državljana uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran