radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin streljanja v Šmarjeti. Zaključili so z ogledom kraja, kjer je prišlo do streljanja na policistko in policista ter z ogledom poškodovanega službenega avtomobila, opravili pa bodo tudi druga preiskovalna dejanja.

Policistki in policistu je bila nudena ustrezna pomoč, lažje poškodovano policistko so oskrbeli v bolnišnici in je že v domači oskrbi. Po zadnjih informacijah iz bolnišnice je 62-letni osumljenec kaznivega dejanja poskusa umora, ki se je s strelnim orožjem poškodoval sam, še vedno v smrtni nevarnosti.

poskodovano sluzbeno vozilo 1

poskodovano sluzbeno vozilo 2

poskodovano sluzbeno vozilo 3

poskodovano sluzbeno vozilo 4

poskodovano sluzbeno vozilo 5

Poškodovano službeno vozilo

Kazenski zakonik določa, da se z zaporom najmanj petnajstih let kaznuje, kdor koga umori s tem, da mu vzame življenje iz morilske sle, iz koristoljubnosti, zato da bi storil ali prikril kakšno drugo kaznivo dejanje, iz brezobzirnega maščevanja ali iz kakšnih drugih nizkotnih nagibov. Kdor je izvršitev naklepnega kaznivega dejanja začel, pa ga ni dokončal, se kaznuje za poskus, če gre za kaznivo dejanje, za katero se sme po zakonu izreči tri leta zapora ali hujša kazen.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran