radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 256 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 114:

  • 14 s področja kriminalitete, od tega štirje o tatvini;
  • 38 s področja prometne varnosti, od tega štirje o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in 17 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila;
  • 34 s področja javnega reda in miru, od tega 17 o kršitvi na javnem kraju in 10 o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • 13 o dogodkih, od tega trije o gorski nesreči, eden o požaru in štirje o povoženi divjadi.

policija splosniTatvina:
Blejski policisti so bili v petek popoldne obveščeni o tatvini obeh registrskih tablic s parkiranega avtomobila. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili v soboto nekaj čez polnoč obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 41-letni kolesar vozil preblizu desnega roba vozišča in padel. Bil je pod vplivom alkohola (0,64 mg/l). Prav tako je bil telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 15.44 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 53-letna kolesarka zaradi prekratke varnostne razdalje s kolesom trčila v kolesarja pred njo. Bila je telesno poškodovana in z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Blejski policisti so bili v soboto nekaj čez 16. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti med Pokljuko in Zatrnikom, v kateri je 51-letni tuji motorist, v levem nepreglednem ovinku, prehiteval vozila pred seboj. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad motorjem in padel. Bil je hudo telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Na cesti Nemški Rovt-Sorica so policisti v soboto nekaj pred 17. uro obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 27-letna voznica z avtomobilom zapeljala na drugo stran ceste in trčila v skale. Bila je lahko telesno poškodovana. Na kraju so bili tudi gasilci in zdravstveno osebje. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Gorenjski prometniki so bili v petek okoli 15.21 obveščeni o prometni nesreči na območju Črnivca. 35-letni voznik je zaradi izsiljevanja prednosti v krožnem križišču z avtomobilom trčil v motorno kolo voznika s sopotnico. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekrški:
Kranjski policisti so imeli v soboto nekaj pred 19. uro 42-letnega voznika, ki je z avtomobilom vlekel priklopno vozilo, ki ni bil lahki priklopnik. Za vožnjo te skupine vozil ni imel veljavnega vozniškega dovoljen ustrezne kategorijo (BE), zato so mu avtomobil zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Neodgovorno in popolnoma nespametno početje mladostnika:
Na območju Kranja so policisti imeli v soboto nekaj pred 23 uro v postopku 18-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Vozil je pod vplivom alkohola (0,43 mg/l). Radarski merilnik je izmeril hitrost njegovega avtomobila na 109 km/h v naselju, kjer je omejitev 50 km/h !!!! Za vožnjo pod vplivom alkohola in prekoračeno hitrost je dobil plačilni nalog v višini 1.800 evrov. Za vožnjo brez vozniškega dovoljenja pa je z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Gre za popolnoma neodgovorno in nedopustno ravnanje komaj 18-letnega voznika. Zahvala gre policistom, da so ga dobili pri prekršku in s tem preprečili morebitno kakršnokoli hujše dejanje, ki bi lahko imelo za posledico tudi prometno nesrečo. Taka početja posameznikov negirajo vsakega slehernega voznika ali voznico, ki je vzoren voznik in želi biti v prometu varen. Prav tako ves trud in delo institucij, ki se trudimo z različnimi oblikami dela in pristopi zagotavljati boljšo prometno varnost.

Pobiranje prostovoljnih prispevkov:
Blejski policisti so bili v petek nekaj čez 15. uro obveščeni o pobiranju prostovoljnih prispevkov. 23-letna državljanka Romunije je pobirala prostovoljne prispevke brez ustreznega dovoljenja pristojne upravne enote za ta dejanja. Policisti so ji izdali globo.

Radovljiški policisti so bili v petek okoli 17.24 obveščeni o pobiranju prostovoljnih prispevkov v korist gluhonemih oseb pred enim izmed nakupovalnih centrov. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da se je oseba s kraja odpeljala s temno modrim avtomobilom, Volkswagen passat, nemških registrskih tablic. Gorenjski prometniki so vozilo in osebo izsledili na avtocesti proti Kranju. Skupaj z radovljiškimi policisti so izvedli postopek. 34-letni državljan Romunije je pobiral prostovoljne prispevke brez ustreznega dovoljenja pristojne upravne enote za ta dejanja. Policisti so ga za taka dejanja že obravnavali in zanj vodijo prekrškovni postopek.

Takojšnja prijava oškodovancev, občanov itd.. in hitra reakcija policistov pripomoreta k temu, da se kršitelja dobi in s tem prepreči nadaljnja nezakonita ravnanja. Taka sporočila javnosti in domnevnim kršiteljem sigurno pozitivno prispevajo k temu, da bo potencialnih kršiteljev, ki bi želeli izvajati nezakonita ravnanja manj!

Kranjski policisti so v soboto nekaj čez 20. uro obravnavali dva 18. letnika, ki sta se med seboj stepla. Po podatkih s katerimi razpolagamo, nihče ni bil telesno poškodovan. Za oba policisti vodijo prekrškovni postopek. Obema sledi plačilni nalog v znesku po 417,29 evrov.

Gore:
O treh helikopterskih reševanjih, ki so potekala v soboto dopoldne, smo vas isti dan že obveščali s posebnim obvestilom.

Požar:
Kranjski policisti so bili v nedeljo nekaj pred 4. uro obveščeni o požaru dveh avtomobilov. Po podatkih s katerimi razpolagamo sta zagoreli zaradi samovžiga. Požar so pogasili gasilci. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Divjad:
Divjad je bila v dveh primerih povožena na območju Radovljice, v enem na Brniku, Visokem in Podbrezju.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran