radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1247 klicev, od tega 411 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 100 nanašalo na kriminaliteto, 117 na javni red in mir, ter 137 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 25 tatvin, 10 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v treh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 39 prometnih nesreč z materialno škodo, 11 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 59 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 13 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Vlomi:
V Medvodah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

V Radohovi vasi je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in obutev. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujena nakit. Škoda znaša okoli 2200 evrov.

V Moravčah pri Gabrovki je bilo vlomljeno v hišo, od koder sta bila odtujena kotla za žganjekuho. Materialna škoda znaša okoli 900 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina.

Alkoholna pijača, prehrambni artikli, računalnik in zvočnik. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Na območju Domžal je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 400 evrov.

Rop:
Danes, okoli 1.30 so Tivoliju do treh oškodovancev pristopili 4 doslej še neznani storilci, ki so od oškodovancev zahtevali denar. Pri tem so enega izmed oškodovancev tudi udarili. Odtujili so jim za nekaj deset evrov gotovine in s kraja zbežali.

Opis:

  • moški star okoli 18 let, visok okoli 185 cm, suhe postave, krajših rjavih skodranih las, oblečen je imel rdeč pulover s kapuco
  • moški star okoli 18 let, srednje postave, oblečen je imel siv pulover s kapuco, čez obraz je imel smučarsko podkapo.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev neznanih storilcev in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nesreča z jadralnim padalom:
Včeraj, ob 17.30 smo bili obveščeni o padcu jadralnega padalca na območju Kamnika. Ugotovljeno je bilo, da se je 57 - letni padalec spustil z vrha Velike planine proti Kamniški Bistrici, kjer je poskušal pristati na travniku, vendar je pri tem strmoglavil z višine. Pri padcu se je huje poškodoval in je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Po doslej znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Policisti znakov prekrška ali kaznivega dejanja v dogodku niso zaznali, bodo pa o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred polnočjo je na Dunajski cesti prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zapeljal v križišče pri zeleni luči in zavijal levo, ko je v njega trčil voznik motorja, ki je vozil naravnost v smeri Črnuč in zapeljal v rdečo luč na semaforju. Voznik motorja se je v nesreči huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Vozniku osebnega vozila je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je bil pozitiven (0,26 mg/l), vozniku motorja pa je bil odrejen strokovni pregled. Zoper motorista sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9.30 je v Zagorici nad Kamnikom prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do nesreče je prišlo, ker voznik v križišču ni upošteval prednosti drugega voznika. V trčenju se je eden izmed voznikov lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13. ure je na Brezovici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in kolesarka. Nesrečo je povzročila kolesarka, ki se je peljala po pločniku, nato pa na prehodu za pešce zavila čez prehod in trčila v bok osebnega vozila. V nesreči se je kolesarka lažje poškodovala. Zoper kršiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali še 4 prometne nesreče v katerih so bili sami udeleženi vozniki enoslednih vozil. V dveh primerih je šlo za padec kolesarja zaradi neprilagojene hitrosti, v dveh pa za padec voznikov električnih skirojev. V vseh primerih so se lažje poškodovali in bodo zoper njih uvedeni prekrškovni postopki.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

loadposition qrkoda}


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran