radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV zadnjih 24 urah smo pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče, eno kaznivo dejanje, tri kršitve javnega reda in miru ter dva primera povoženja divjadi.

Poleg prometne nesreče z materialno škodo smo obravnavali še tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Hudo telesno se je poškodoval voznik, ki je v naselju Skakovci zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal levo z vozišča in trčil v več ovir ter na koncu v leseno brunarico. V nesreči se je lahko telesno poškodovala tudi sopotnica v vozilu. Obravnavali pa smo tudi dve prometni nesreči kolesarjev, katera sta se pri padcih lahko telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete smo obravnavali kaznivo dejanje Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Policisti so namreč v Pincah zaustavili osebni avtomobil, katerega je vozil državljan Italije, v vozilu pa je prevažal še tri državljane Indije in enega Nepala, ki so na nedovoljen način vstopili v državo. Državljanu Italije je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje, tujci pa so zaprosili za mednarodno zaščito ter so bili odpeljani v Azilni dom Ljubljana. Prav tako so policisti v Lendavi izsledili skupino tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v državo. Vsi tujci, od tega trije državljani Pakistana, dva Afganistana, eden Šrilanke in eden Indije, so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom Ljubljana.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Meritve hitrosti z radarjem bodo danes pogostejše na območju Policijske postaje Lendava.

Policijska uprava
Murska Sobota

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran