radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske postaje Koper so v prvi polovici letošnjega leta izvedli več aktivnosti na področju odkrivanja prekrškov in kaznivih dejanj v povezavi z zlorabo prepovedanih drog.

Ugotovljenih je bilo skupno 49 prekrškov (po 33. členu Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami), ko so storilci imeli v posesti manjše količine prepovedanih drog za enkratno ali večkratno uporabo.

Policisti so poostreno izvajali naloge in odkrili skupno 20 kaznivih dejanj Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu KZ-1) in Omogočanje uživanja ali uporabe prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi ali postopkov v športu (po 187. členu KZ-1). Zoper več osumljencev, državljanov Slovenije z območja Kopra, so podali kazenske ovadbe. Pri preiskavi teh kaznivih dejanj so koprski policisti opravili več hišnih preiskav in zasegli prepovedano drogo heroin, kokain in konopljo, gotovino, pripomočke za pakiranje prepovedane droge in nosilce elektronskih naprav.

Dva osumljena državljana Slovenije z območja Kopra sta bila privedena preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.

Policisti intenzivno nadaljujejo z izvajanjem nalog na področju prepovedanih drog na območju Kopra.

Konkretni primeri:
V januarju so policisti obravnavali 25-letnika iz Kopra, kateremu so v postopku zasegli dvanajst odmerkov prepovedane droge kokain ter hladno orožje – bokser. Uveden je tudi postopek o prekršku zaradi kršitve Zakona o orožju.

Prav tako so policisti v januarju obravnavali 38-letnika iz Kopra, ki je v postopku z namenom nadaljnje preprodaje posedoval 166 tablet, ki vsebujejo prepovedane droge.

V januarju so policisti v Kopru neposredno zaznali, da je prišlo med dva osebama iz Kopra do predaje prepovedane droge heroin. Osebama je bila odvzeta prostost, v postopku in preiskavi stanovanja in drugih prostorov pa so policisti zasegli večjo količino gotovine, 27 gramov heroina in 126 tablet, ki vsebujejo prepovedane droge.

V marcu so policisti obravnavali 48-letnika iz Kopra, za katerega je bilo ugotovljeno, da preprodaja manjše količine prepovedane droge lokalnim odvisnikom. V postopku in preiskavi stanovanja in drugih prostorov je bilo osumljencu zaseženo skupno 63 gramov kokaina, 83 gramov heroina, 28 tablet, ki vsebujejo prepovedane droge, ter dve pištoli, za katere ni posedoval dovoljenja. Uveden je tudi postopek o prekršku zaradi kršitve Zakona o orožju.

V marcu so policisti obravnavali 41-letnika iz okolice Kopra, za katerega je bilo ugotovljeno, da preprodaja manjše količine prepovedane droge lokalnim odvisnikom. V postopku in preiskavi stanovanja in drugih prostorov je bilo osumljencu zaseženo skupno 36 gramov kokaina, 83 gramov heroina in 4 grame konoplje.

V marcu so policisti obravnavali tudi 39-letnega državljana Italije, kateremu so v postopku zasegli večje število odmerkov prepovedanih snovi v športu (anaboličnih steroidov), za katere izhaja sum hrambe z namenom nadaljnje preprodaje. V zadevi še zbirajo obvestila.

V aprilu so policisti obravnavali 48-letnika iz Kopra, ki je v postopku z namenom nadaljnje preprodaje posedoval 242 tablet, ki vsebujejo prepovedane droge. Zoper osumljenca je bilo odrejeno pridržanje, priveden je bil k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

V juniju so policisti obravnavali 41-letnika iz Kopra, za katerega je bilo ugotovljeno, da preprodaja manjše količine prepovedane droge lokalnim odvisnikom. V postopku in preiskavi stanovanja in drugih prostorov so osumljencu zasegli več odmerkov prepovedane droge kokain in heroin. Zoper osumljenca je bilo odrejeno pridržanje, priveden je bil k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran