radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 219 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 581 klicev.

Obravnavali so 48 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 s hujšimi poškodbami in 11 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 12 tatvin, zaradi kršitve javnega reda so intervenirali v 15 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 42 nezakonitih prehodov državne meje.

7. 7.
Dopoldan so pri Senadolah ustavili 14-letnika, ki je vozil motorno kolo brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 13.20 smo dobili prijavo, da voznik osebnega avtomobila od Kozine proti Kopru nevarno vozi po avtocesti. Policisti so ugotovili lastnika vozila. Dobrih 10 minut zatem smo dobili prijavo, da je voznik istega vozila pri Strunjanu od zadaj trčil v osebni avtomobil prijavitelja in odpeljal naprej. Zatem je poklicala še občanka, ki je povedala, da je nekdo pred njeno hišo v Strunjanu pustil vozilo in odšel naprej peš proti Belvederju. V vseh treh primerih je bilo v informacijah omenjeno isto vozilo. Policisti so moškega po opisu izsledili in identificirali 36-letnega državljana Ukrajine, ki prebiva v Sloveniji. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1.37 mg/l alkohola, odrejeno mu je bilo pridržanje. Policisti zbirajo obvestila za potrditev suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Zahvaljujemo se vsem klicateljem za njihove takojšnje in zelo konkretne informacije.

Ob 13.30 so na bivšem mejnem prehodu Starod ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana BiH, ki se je izkazal s ponarejenim vozniškim dovoljenjem. Vozilo so mu zasegli in ga skupaj z obdolžilnim predlogom odvedli na sodišče. Sledi mu tudi kazenska ovadba za ponarejanje listin.

Popoldan so policisti obravnavali prijavo vsiljivega beračenja pred koprsko trgovino. S pomočjo podatkov občana so izsledili opisano vozilo in identificirali državljane Romunije. 31-letniku so izrekli globo, ki jo je tudi plačal.

Ob 15.30 so imeli na počivališču Studenec v postopku voznika tovornega vozila, z naloženimi osebnimi avtomobili. Za enega od naloženih vozil se je pri preverjanju izkazalo, da je bilo ukradeno v Franciji. Vsi postopki še potekajo.

Ilirskobistriški policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki se je fizično in psihično znesel nad partnerko in otrokom, sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilje v družini in kaznivo dejanje zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje. Izrečena mu je bila prepoved približevanja.

8. 7.
Ob 3. uri so v Ankaranu ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga ni opravil. Odredili so mu pridržanje. Med postopkom je 38-letni sopotnik izstopil iz vozila in se pričel vmešavati ter odrivati policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in tudi njemu odredili pridržanje. Med prerivanjem je bila lažje poškodovana policistka. Za voznika je bil odrejen še strokovni pregled za alkohol in droge, sledi mu obdolžilni predlog. Sopotniku sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja.

Ob 10.46 je bila prometna nesreča na avtocesti od Postojne proti Razdrtem. Udeležena so bila tri vozila. 32-letna povzročiteljica je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v vozilo pred seboj, ki ga je odbilo v še eno vozilo pred njim. Sedem oseb je bilo lažje poškodovanih, povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

V Kopru so ustavili 16-letnika z mopedom, za katerega so posumili, da je predelan. Odrejen je bil izredni tehnični pregled.

Ob 14.45 je bila v Podgradu hujša prometna nesreča. 24-letni voznik je z ogledalom vozila zadel komolec 71-letnega kolesarja, državljana Švice. Ta je padel, poškodovanega so odpeljali v SB Izola (več zlomov). Sledi kazenska ovadba za voznika osebnega avtomobila.

Ob 16.30 je v krožišču Belveder pri Izoli 24-letnega voznika osebnega avtomobila pri izvozu iz krožišča pričel prehitevati 35-letni motorist s sopotnico in pri tem sta trčila. Motorist je padel, sopotnica se je lažje poškodovala. Obema so izdali plačilni nalog zardi neupoštevanja pravil o prehitevanju in neupoštevanja prometne signalizacije (neprekinjena ločilna črta).

Iz SB Izola so nas obvestili, da imajo v oskrbi 14-letnika, ki je padel z mopedom. Policisti so ugotovili, da je v Bošamarinu zapeljal izven vozišča, zatem pa izgubil oblast nad vozilom in padel. Sledi obdolžilni predlog.

9. 7.
Ob 6. uri so v Izoli ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, voznika začetnika, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola. Odrejen je bil strokovni pregled, sledi obdolžilni predlog.

Po obvestilu očividca so policisti dopoldan na Valeti izsledili vozilo, ki naj bi nevarno peljalo skoti tunel Markovec. 46-lenemu državljanu S. Makedonije je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.52 mg/l. Izdali so mu plačilni nalog in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Ob 10.45 smo bili obveščeni, da je v Areni Bonifika v Kopru 11 oseb (10 otrok in ena odrasla oseba) ostalo v dvigalu. V dvigalu so bili približno 25 minut, nakar so jih rešili gasilci. Dvigalo se je po prvih podatkih zaustavilo zaradi preobremenitve. Zaradi dehidracije so otroke odpeljali na pregled v SB Izola. Zadeva se obravnava kot sum storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Ob 17.30 so na Kozini ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila iz Novega mesta. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,22 mg/l, hitri test na droge pa je bil pozitiven na kokain. Strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.

Ob 19. uri so policisti pri Kozini na regionalni cesti 53-letnemu vozniku motornega kolesa izmerili hitrost vožnje 154 km/h (omejitev 90 km/h). Sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.40 so imeli pri Izoli postopek z voznikom osebnega avtomobila, državljanom Poljske. Ker ni pravočasno vrnil izposojenega avtomobila, mu sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje zatajitve.

V Piranu so policisti zvečer obravnavali nasilje v družini. Moški je bivšo partnerko sredi Pirana udaril v glavo, da je padla. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V Pradah so ob 0.50 zasegli moped (50cc) 16-letnici, ki nima vozniškega dovoljenja za AM. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.40 so v Kopru ustavili 49-letnega voznika motornega kolesa. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,12 mg/l, zatem so mu odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 6.16 je 22-letni voznik z osebnim avtomobilom v Žusterni trčil v ograjo. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,57 mg/l, sledi obdolžilni predlog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran