radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

policija splosniLetalska policijska enota je v sodelovanju z dežurno ekipo za reševanje v gorah, danes dopoldan na območju Okrešlja, posredovala zaradi ugriza kače. Pomagali so mlajšemu moškemu, ki je prijel in dvignil kačo, ta pa ga je ugriznila. Domnevno gre za gada. Med reševanjem moški (še) ni imel večjih zdravstvenih težav. Prepeljali so ga v zdravstveno ustanovo.

Strupi kač lahko povzročijo hude otekline in motnje pri strjevanju krvi, znaki zastrupitve pa se kažejo tudi kot driska, bruhanje, hude bolečine in oteženo dihanje. V Sloveniji živijo tri vrste strupenih kač, poleg laškega in navadnega gada še modras. Kače, ne glede na vrsto, je najbolje pustiti pri miru in se jim izogniti.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran