radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 703 klicev, od tega 219 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 56 na javni red in mir, ter 83 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 19 tatvin, 6 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v treh primerih nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 22 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Nakamura. Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v poslovni prostor, kjer pa ogled še poteka, zato materialna škoda še ni znana.

Na Vrhniki je bilo vlomljeno v poslovni prostor, kjer pa ogled še poteka, zato materialna škoda še ni znana.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gradbene zabojnike na gradbišču, od koder je bilo odtujeno orodje in gradbeni material. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 17.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Zgornjem Logu v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v motorista pred seboj. V nesreči se je motorist lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16.30 je na Ježici v križišču s Čerinovo ulico prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je v križišču izsilil prednost kolesarju in trčil vanj. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval, zoper voznika vozila bo uveden prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali še dve prometni nesreči v katerih sta bila samoudeležena kolesarja, ki sta se lažje poškodovala. Zoper njiju bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran