radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 315 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

30 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 33 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Včeraj smo obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami ter šest prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo obravnavali v Gornjem Doliču, pri odcepu za Vitanje, kjer je voznik motornega kolesa, ki je vozil s prekratko varnostno razdaljo, trčil v voznico osebnega vozila, ki je vozila pred njim. Motorist se je v trčenju lažje poškodoval. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

Enega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola smo pridržali.

Petim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, smo zasegli vozila. Trem smo zasegli kolesa z motorjem, dvema osebni vozili. Eden od voznikov osebnih vozil, je poleg tega, da je vozil brez vozniškega dovoljenja, vozil še krepko pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel dobri dve promili alkohola v krvi.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta
V Mali Pirešici smo obravnavali tatvino. Neznani storilec je z gradbišča ukradel več bakrenih vodnikov, vrednih okoli 8.000 €.

V Žerjavu smo obravnavali nesrečo pri delu. 68-letni občan se je huje poškodoval pri rezanju lesa s krožno žago.

Nezakonit prehod državne meje
V Bistrici ob Sotli smo včeraj izsledili osem državljanov Pakistana, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. Po izvedenih postopkih so vsi zaprosili za mednarodno zaščito.

Miren in varen torek želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran