radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNeznanec na Goriškem poškodoval vrata poslovnega objekta
Včeraj, 10. julija dopoldne, so policisti v Novi Gorici (Prvomajska ulica) obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v soboto, 8. julija, prišel do poslovnega objekta in z neznanim predmetom poškodoval steklena vrata. Po dejanju je neznanec odšel neznano kam. S tem nezakonitim početjem je bila gospodarski družbi povzročena materialna škoda za približno 250 evrov. S strani odgovorne osebe pravne osebe ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (po 220. členu KZ-1), zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na območju Krnskega jezera se je poškodoval hrvaški državljan
Danes, 11. julija zjutraj, so pri planinskem domu pri Krnskih jezerih (občina Bovec) posredovali člani dežurne ekipe GRS s helikopterjem Letalske policijske enote in reševalci GRS Bovec, kjer se je poškodoval 61–letni državljan Hrvaške (poškodba gležnja). Omenjenega poškodovanca so s policijskim helikopterjem prepeljali v dolino oz. na letališče v Bovec, kjer si je poiskal ustrezno zdravniško pomoč.

policijski helikopter

Arhivski posnetek policijskega helikopterja v Zgornjem Posočju

Obravnavani primer kršitve cestnoprometnih predpisov na Tolminskem in na Goriškem
Včeraj, 10. julija ob 21.40, so policisti v Tolminu ustavili in kontrolirali 60-letnega voznika osebnega avtomobila in mu nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain, metamfetamini, amfetamini, opiati in benzodiazepini), zato je bil vozniku v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v tamkajšnji zdravstveni ustanovi. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, glede na vsa ugotovljena dejstva in rezultata odrejenega strokovnega pregleda bo zoper navedenega voznika podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica danes, 11.julija ob 9.49, v Novi Gorici ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila in mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil tudi v njegovem primeru pozitiven na prepovedane droge (amfetamini in benzodiazepini), zato je bil 64-letnemu vozniku v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v tamkajšnji zdravstveni ustanovi. Policisti so tudi omenjenemu vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), glede na vsa ugotovljena dejstva in rezultata odrejenega strokovnega pregleda bo zoper voznika podan ustrezen ukrep.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu pogosto ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju..., saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu. Več o nevarnostih, ki jo povzroča vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog%20

V prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem udeleženi dve vozili
Včeraj, 10. julija, so policiste PP Tolmin obvestili o prometni nesreči I. kategorije v Baški grapi na Tolminskem z udeležbo dveh osebnih vozil. Po sedaj zbranih podatkih je voznica avtomobila včeraj ob 8.30 vozila po regionalni cesti iz Kneže proti naselju Bača pri Modreju. Pri srečevanju z neznanim voznikom neznanega vozila pred naseljem Klavže je med njunimi vozili prišlo do oplaženja s vzvratnimi ogledali. Oba voznika sta po nesreči odpeljala naprej. Na vozilu prijaviteljice je nastala materialna škoda (poškodovano oz. razbito levo vzvratno ogledalo). Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V prometni nesreči I. kategorije med Črnih Vrhom in Colom udeležena voznica avtomobila
Danes, 11. julija ob 8.02, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na cesti Črni Vrh – Col in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Policisti PP Idrija so na kraju ugotovili, da je voznica avtomobila peljala iz Črnega Vrha proti Colu in zaradi neprilagojene hitrosti trčila v bankino na levi strani in se z vozilom prevrnila na bok. 63-letni povzročiteljici je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Na območju Čepovana padel in se lažje poškodoval kolesar
Včeraj, 10. julija ob 18.31, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije v naselju Čepovan, kjer je padel in se poškodoval kolesar. Policisti Postaje prometne policije so na kraju ugotovili, da je slednji vozil v smeri naselja Most na Soči in med vožnjo zaradi trenutne slabosti padel in se telesno poškodoval. Omenjeni kolesar je med vožnjo uporabljal varnostno čelado. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so nudili pomoč reševalcem NMP ZD Nova Gorica. Po nudeni oskrbi na kraju so reševalci z reševalnim vozilom poškodovanca prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici, kjer je bilo ugotovljeno, da je kolesar pri padcu utrpel lažje poškodbe.

Poškodba parkiranih vozil
Danes, 11. julija ob 6.55, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodbo osebnega avtomobila znamke VW (poškodba po prednji strani vozila) na parkirnem prostoru v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so poškodbo parkiranega osebnega vozila danes obravnavali tudi policisti v Bovcu, kjer so lastniku osebnega vozila znamke VW na parkirišču poškodovali zadnji desni del vozila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so bovški policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran