radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 103 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 316 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je ena oseba umrla, ena pa je hudo poškodovana, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 20-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

V prometni nesreči na območju Šentruperta en moški umrl, drugi hudo poškodovan
Ob 18.52 smo bili obveščeni o hudi prometni nesreči v kraju Okrog na območju Šentruperta. Po prvih ugotovitvah policistov PPP Novo mesto, ki so opravili ogled, je voznik kmetijskega traktorja, ki je prevažal še eno osebo, peljal po klancu navzdol. Traktorist je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v brežino in se prevrnil. 47-letni moški, ki je obležal pod traktorjem, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, hudo poškodovan 45-letni moški pa je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Okoliščine policisti še preiskujejo, prav tako ugotavljajo, kdo je vozil v času nesreče. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Poškodovana voznica
Nekaj pred 15. uro se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Stražo in Sotesko. Policisti PP Dolenjske Toplice so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 22-letna voznica, ki je peljala iz smeri Straže. V Gorenjem Polju je nenadoma zapeljala levo, izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil 31-letne voznice. V nesreči se je 31-letnica lažje poškodovala, povzročiteljici nesreče pa bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Policisti PP Krško prijeli tatu
Nekaj po 22. uri smo bili obveščeni, da je z dvorišča stanovanjske hiše v Brežicah neznanec odtujil več predmetov in pobegnil s kombijem. O tatvini je OKC takoj obvestil policiste na terenu in policisti PP Krško so na podlagi opisa kombi izsledili pri Kerinovem Grmu. 45-letnemu osumljencu so zasegli ukradene predmete in jih vrnili oškodovancu. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine. Izdali so mu tudi plačilni nalog v višini 500 evrov in izrekli pet kazenskih točk, saj sprva ni upošteval znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali.

Vlomi in tatvine
Na območju Mačkovca v Novem mestu so med 9. 7. in 12. 7. neznanci z njive izkopali in odtujili okoli 200 kg krompirja.

V Brezovici na območju Šmarjeških Toplic je med 11. 7. in 12. 7. nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil kosilnico, vrtno orodje in posodo z gorivom. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V noči na 13. 7. je v Kostanjevici na Krki nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

13. 7. nekaj pred 3.30 je na območju Smednika nekdo vlomil v prodajalno. Policisti in kriminalisti opravljajo ogled in ugotavljajo okoliščine.

Poškodovanje tuje stvari
Na območju Mihovice (PP Šentjernej) so v noči na 12. 7. neznanci poškodovali in uničili 14 sadnih dreves. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo
Nekaj po 16. uri so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Opel, hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 48-letni državljan Latvije v vozilu prevaža dva državljana Turčije, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Državljanu Latvije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanoma Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Kapele, Slovenska vas, Župelevec, Mokrice, Orešje na Bizeljskem, Sela pri Dobovi) izsledili in prijeli 71 državljanov Bangladeša, 43 državljanov Nepala, 27 državljanov Maroka, 20 državljanov Afganistana, 19 državljanov Pakistana, devet državljanov Rusije, osem državljanov Indije, osem državljanov Iraka, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Sierra Leone, dva državljana Kube in državljana Kosova. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran