radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 174 klicev.

Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 3 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 20 nezakonitih prehodov državne meje.

Včeraj smo ob 6. uri dobili obvestilo, da 11 metrov dolgo plovilo v Strunjanu zaradi močnega vetra nosi proti skalam. Policisti Postaje pomorske policije so s plovilom jadrnico kmalu našli, dostop do nje pa je bil zelo težek, tako zaradi vetrov kot tudi zaradi plitkega morja (približno pet metrov od obale). Policisti so se uspeli približati jadrnici do te mere, da so jo privezali na svoje plovilo. V nadaljevanju so poskušali jadrnico odvleči v globljo vodo, vendar se je vrv utrgala, saj je jadrnica nasedla. Zatem je 47-letnemu voditelju jadrnice uspelo, da se je privezal na bojo. Poškodovan ni bil nihče.

reševanje jadrnice 1

reševanje jadrnice 2

Dopoldan je v Portorožu državljanka Francije izgubila nadzor nad kolesom in padla. Pri tem se je lažje poškodovala, izdali so ji plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

V Postojni so 14-letniku zasegli moped, ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog, za očeta pa je uveden hitri postopek, ker mu je dal to vozilo v uporabo.

Popoldan je merilnik hitrosti pred predorom Kastelec vozniku osebnega avtomobila (40-letni državljan Madžarske) izmeril hitrost 157 km/h. Izrekli so mu globo.

Državljanu Češke so v Postojni ukradli otroško kolo znamke Amulet in moško kolo znamke Merida, skupaj vredni 2.600 evrov.

V izolski marini je nekdo s plovila ukradel pomožni motor znamke Yamaha 2,49 kW, vreden 1000 evrov.

Na Šaredu so vlomili v stanovanjsko hišo in pregledali prostore. Lastniki še ugotavljajo, če so jim kaj ukradli.

Ob 18.50 je v Ankaranu z mopedom padla 14-letnica in se pri tem lažje poškodovala. Ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, so ji vozilo zasegli, sledi pa še hitri postopek za starše.

V Kopru je nekdo vlomil v hišo. Lastnikom je ukradel gotovino, zlatnino in ročne ure.

V Šembijah so ob 21. uri ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,94 mg/l, sledi obdolžilni predlog.

Ob 7.36 je 48-letna voznica osebnega avtomobila peljala od Portoroža proti Piranu. Želela je polkrožno obrniti, pri tem pa je v bok njenega vozila trčila 29-letna voznica motornega kolesa, ki je vozila na prekratki varnosti razdalji in ni zmanjšala hitrosti oz. ustavila, da bi preprečila trčenje. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran