radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 78 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 220 klicev.

Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi in 4 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 7 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 7 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 71 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 10. uri smo bili obveščeni, da v Ankaranu moški vpije s steklenico in kamnom v rokah. Na kraju so izsledili 29-letnika. Med postopkom je prišla na kraj bivša partnerka, do katere se je pričel nedostojno vesti, ukaza policistov, naj se umiri, ni upošteval. Zatem je kraj samovoljno zapustil in se na ukaz ni ustavil. Policista sta ga dohitela in uporabila prisilna sredstva, zatem mu je bilo odrejeno pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog za več kršitev.

V Izoli je dopoldan neznani moški strgal zlato verižico mimoidoči 69-letni domačinki in pobegnil. Policisti intenzivno zbirajo obvestila. Moški naj bi bil visok med 160 in 170 cm, rjavih las, z brado in brki. Na glavi je imel rdečo kapo s šiltom.

Popoldan je v Ilirski Bistrici domačin podal prijavo, da ga je zjutraj ugriznil pes. Pojasnil je, da je tekel, ko sta mu nasproti prišli ženski s psom. Pes je skočil proti njemu in ga ugriznil v podlaket. Za lastnico bo napisan obdolžilni predlog, sledi poročilo na VURS.

V Kopru so ustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na opiate. Strokovni pregled je odklonil, vozil je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Luciji so zasegli moped 17-letniku. Na izrednem tehnične pregledu se je namreč potrdilo, da je predelan in presega najvišjo dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 14.48 smo bili obveščeni, da je v Kopru padel kolesar. 41-letnik je peljal po Pristaniški, izgubil ravnotežje in padel. Pri tem se je huje poškodoval (zlom golenice in rame). Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1,37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdali so mu plačilni nalog.

V Kopru je nekdo ukradel odklenjen moped s kontaktnim ključem, SYM orbit 1, KP8F-S7.

Ob 18.55 je bila v Kopru prometna nesreča. Na kraju so policisti ugotovili, da je 58-letni domačin vozil motorno kolo, ko je po ulici pripeljal 36-letnik z osebnim avtomobilom in mu izsilil prednost. Trčil je v motorista in odpeljal. Motorist je skupaj s sopotnico padel, oba sta se pri tem lažje poškodovala. Povzročitelja so policisti hitro izsledili. Ugotovljeno je bilo, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, hitri test je bil pozitiven na kokain, strokovni pregled pa je odklonil. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje in zapustitve poškodovanega v prometni nesreči.

V Strunjanu je nekdo državljanom Nemčije iz kamperja ukradel gotovino iz dveh denarnic.

V Portorožu je nekdo iz parkiranega vozila ukradel gumijasti čoln, dva stola za kampiranje, otroški stol za kampiranje, zaboj iz blaga, v katerem je bilo vrtno orodje, verige za avtomobil in stanovanjske ključe

Menjava vodstva na PPIU
Po pooblastilu v. d. generalnega direktorja policije je danes vodenje PPIU prevzel Aleš Srakar, dosedanji pomočnik načelnice.

Dosedanja načelnica PPIU Alenka Korošec Peruzin je bila danes imenovana za direktorico Policijske uprave Koper.

korosec marusic srakar

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran