radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniTujim državljanom na javni prireditvi na Tolminskem zasegli snovi zaradi suma, da gre za prepovedano drogo
Danes, 14. julija okoli polnoči, so policisti PP Tolmin in na večji javni prireditvi na Tolminskem imeli v postopku trem tujcem (26-letnega državljana Švice, 26-letnega moškega, državljana Luksemburga in 36–letno državljanko Francije) in jim v postopku zasegli različne snovi (plastičen zavojček z belo kristalkasto snovjo, plastična epruvetka z belo z belo grudasto vsebino, PVC folija z zeleno in roza tabletko in alu zavitek z belo grudasto snovjo), za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežene snovi so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper omenjene tujce uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prometni policisti na Goriškem iz prometa izločili 33-letnega kršitelja cestnoprometnih predpisov iz Italije
Včeraj, 13. julija v večernih urah, so policisti v Solkanu ustavili in kontrolirali 33–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije. Slednji je med vožnjo uporabljal mobilni telefon, v postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti (rezultat 0.17 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Prav tako mu je bil odrejen zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain), zato je bil tujemu vozniku v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar ga je 33-letni voznik iz Italije odločno odklonil. Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper njega podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu pogosto ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju..., saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu (več o nevarnostih, ki jo povzroča vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog%20 ).

Obravnavani primer kršitve cestnoprometnih predpisov na Bovškem
Danes, 14. julija dopoldne, so policisti PP Bovec blizu naselja Čezsoča ustavili voznika 34-letnega voznika neregistriranega motornega kolesa in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Bovški policisti so mu motorno kolo skladno s prometno zakonodajo zasegli (zaseg motornega vozila, 23. člen ZPrCP) zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Poškodba parkiranega vozila
Policisti PP Nova Gorica so danes, 14. julija dopoldne, obravnavali poškodbo osebnega avtomobila (po desnem bočnem delu) na enem od parkirišč v Novi Gorici (Cankarjeva ulica). Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran