radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti PP Idrija so konec minulega tedna oz. v petek, 7. julija, obravnavali sum kaznivega dejanja velike tatvine v Godoviču (občina Idrija). Po sedaj zbranih podatkih sta se do ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš pripeljala dva neznana moška z osebnim avtomobilom, sive barve, ljubljanskega registrskega območja, pod pretvezo, da sta delavca enega od telekomunikacijskih podjetij in da skupaj z lastniki hiše želita ugotoviti kje je primerno mesto za postavitev lesenega droga z napravo za ojačitev omrežja. Lastnika stanovanjske hiše sta skupaj z enim od domnevnih delavcev odšli nedaleč stran od stanovanjske hiše, drugi domnevni delavec pa je medtem počakal pri avtomobilu, ki je bil parkiran pri stanovanjskem objektu. Po zaključku primernega mesta za postavitev droga sta se neznanca z njunim vozilom odpeljala neznano kam. Lastnika oz. oškodovanca pa sta istega dne v večernih urah opazila, da je iz notranjosti hiše izginila zlatnina (več prstanov, uhanov in verižica), ki sta jo hranila doma. S tem dejanjem sta bila po nestrokovni oceni oškodovana za približno 2.500 evrov. Policisti PP Idrija so opravili nujna preiskovalna dejanja in bodo po zaključku policijske preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V zvezi s tovrstnimi varnostnimi dogodki policisti ponovno opozarjamo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov z namenom preprečevanja morebitnega oškodovanja. Zelo pogosto se namreč dogaja, da so občani še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki nenapovedano prihajajo na njihove domove in ponujajo različne storitve oz. izdelke, jih ogovarjajo ali pa s pogovorom oškodovance zamotijo oz. preusmerijo njihovo pozornost od objekta in premoženja. Storilci kaznivih dejanj že ob prihodu želijo pridobiti zaupanje ljudi, njihov edini cilj pa je, da jim odtujijo različne predmete. Storilci svoje žrtve oziroma kraje, kjer bodo izvršili kaznivo dejanje, pogosto izberejo vnaprej, tako, da jih opazujejo. Nemalokrat so žrtve teh kaznivih dejanj starejše osebe, ki šele čez nekaj časa ugotovijo, da so bili žrtve premoženjskih kaznivih dejanj in to prijavijo Policiji, kar otežuje nadaljnjo preiskavo kaznivega dejanja. Pri tem velja poudariti, da neznancev oz. nepovabljenih oseb ne spuščate v stanovanja oz. stanovanjske objekte če so na primer vsiljivi, se počutite ogroženi itd. Neznane osebe je treba v teh primerih imeti vedno pod nadzorom, saj nepridipravi pogosto izkoristijo trenutno odsotnost oz. nepazljivost občanov (npr. ko za krajši čas odidejo v druge prostore po denarnice, kozarec vode…) in izvršijo tatvino vrednejših predmetov (gotovina, zlatnina...). V primeru, če postanete žrtev kaznivega dejanja, lahko policistom pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled oz. osebni opis storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal, oznake na registraciji...

Policisti PU Nova Gorica pozivamo vse morebitne oškodovance, ki so bili v preteklem obdobju žrtev zgoraj opisanih kaznivih dejanj, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje oz. na znano interventno številko Policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. Prav tako zaprošamo vse, ki bi v zvezi z omenjeno zadevo lahko Policiji nudili kakršnekoli koristne informacije, da pokličejo policijo (več informacij o policijskih enotah PU Nova Gorica na naslednji spletni strani: https://www.policija.si/o-slovenski-policiji/organiziranost/policijske-uprave/pu-nova-gorica-sp-11503/enote )

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran