radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1471 klicev, 449 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 113 nanašalo na kriminaliteto, 133 na javni red in mir, ter 148 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 31 tatvin, 9 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v štirih primerih nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 44 prometnih nesreč z materialno škodo, 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri sta bila huje poškodovana motorist in voznik osebnega vozila. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 38 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 21 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 5 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več delovnega orodja znamke Makita. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil ročno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 50 evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil žensko kolo znamke Ghost. Lastnika je oškodoval okoli 500 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v delavnico in odtujil globinski sesalec, traktorsko kosilnico in kompresor. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Prometne nesreče:
V petek, okoli 21.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost vozniku mopeda, ki je po trčenju padel po tleh. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Po trčenju je voznik osebnega vozila ne da bi nudil svoje podatke ali pomoč poškodovancu odpeljal s kraja. Policisti so ga z zbiranjem obvestil izsledili istega dne. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0.83 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V petek, okoli 16. ure se je na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi voznika osebnega in tovornega vozila ter motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik motornega kolesa zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebno vozilo voznice, ki je pred njim zmanjšala hitrost zaradi razmer v prometu. Po trčenju je motorist skupaj z motorjem padel na desni vozni pas, kjer je vanj trčil še voznik s tovornim vozilom. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, po zdaj znanih podatkih pa njegovo življenje ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče in vodijo postopek o prekršku.

V petek, okoli 8. ure se je na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznika osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni vozil po sredini pasu in je zapeljal z avtoceste desno v jarek, kjer se je vozilo pričelo prevračati. Voznik je pri tem padel iz vozila in se pri tem huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, po zdaj znanih podatkih pa njegovo življenje ni ogroženo. Lažje je bil poškodovan tudi potnik v vozilu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče in vodijo postopek o prekršku.

V petek, nekaj pred 17. uro se je na ljubljanski obvoznici od Bežigrada proti Zadobrovi pri rondoju Tomačevo v smeri Zadobrove zgodila prometna nesreča, v kateri so bili v naletnem trčenju udeleženi vozniki avtobusa in štirih osebnih vozil, Do nesreče pa je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika avtobusa, v katerem ni bilo potnikov. V trčenju sta bila poleg vseh štirih voznikov osebnih vozil lažje poškodovana še potnika. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče in vodijo postopek o prekršku.

Včeraj, okoli 19. ure se je na Dobu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik e-skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10. ure se je na Podutiški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu roba vozišča padla in se lažje telesno poškodovala. V Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 18.30 se je na Cesti na ključ v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri polkrožnem obračanju odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 16. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju levo odvzel prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran