radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniMed soteskanjem v kanjonu Sušec na Bovškem se je poškodovala 48-letna Američanka
Včeraj, 15. julija ob 10.41, so policiste obvestili, da se je v soteski Sušec blizu naselja Srpenica (občina Bovec), pri skoku v vodo poškodovala (poškodba ramena) udeleženka soteskanja oz. 48-letna državljanka ZDA. Omenjeno soteskanje je izvajalo eno od domačih podjetij, ki se ukvarja s tovrstno dejavnostjo. Po nesreči so bili aktivirani gorski reševalci GRS Bovec, ki so poškodovanko imobilizirali, nato pa so poškodovanko prevzeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika in jo s policijskim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Tatvina denarnice
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 15. julija v popoldanskih urah, obravnavali tatvino denarnice z vsebino v večjem nakupovalnem centru na območju Nove Gorice na škodo starejše oškodovanke iz Italije. Po sedaj zbranih podatkih je nepridiprav 87-letni oškodovanki v omenjenem trgovskem centru v dopoldanskih urah iz njene torbice odtujil denarnico z vsebino (v njej je poleg osebnih dokumentov in gotovine imela tudi bančno kartico). Zatem pa je neznanec z ukradeno bančno kartico opravil dva dviga gotovine na enem od bančnih avtomatov za dobrih 200 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Iz teniškega kluba na Ajdovskem ukradli gotovino
Včeraj, 15. julija ob 9.12, smo bili obveščeni, da je neznani storilec konec tedna oz. v času od petka, 14. julija zvečer do včeraj zjutraj vlomil v leseno barako last teniškega kluba na območju Ajdovščine. Storilec je v notranjosti objekta ukradel nekaj sto evrov gotovine. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Vlomili v hišo
Včeraj, 15. julija zgodaj popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom v eno od stanovanjskih hiš v Kromberku pri Novi Gorici v času krajše odsotnosti stanovalcev. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec s silo telesa vlomil skozi stranska vrata objekta in pregledal notranjost, vendar si ni ničesar prilastil. O varnostnem dogodku je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na večji javni prireditvi na Tolminskem trem tujcem zasegli snovi zaradi suma, da gre za prepovedano drogo
Policisti PU Nova Gorica so med vikendom na večji javni prireditvi v Tolminuveč tujim državljanom (državljanom Francije, Švice, Velike Britanije) postopku zasegli snovi (različne tabletke, ročno zvito cigareto s posušenimi zelenimi rastlinskimi delci, PVC vrečke z belo snovjo) zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Zasežene snovi in rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper tujce uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V prometni nesreči III. kategorije na Idrijskem poškodovan 51-letni voznik kolesa z motorjem
Včeraj, 15. julija ob 15.10, se je na lokalni cesti izven naselja Spodnji Vrsnik (občina Idrija) zgodila prometna nesreča III. kategorije z udeležbo dveh voznikom koles z motorjem. Idrijski policisti so ugotovili, da mladoletni voznik kolesa z motorjem, ki se je približeval križišču enakovrednih cest, ni vozil posebno previdno in ni vozil s takšno hitrostjo, da bi lahko varno ustavil in pustil mimo vozila in druge udeležence cestnega prometa, ki imajo na križišču prednost. V križišču je z neprimerno hitrostjo zapeljal ostro desno v smeri Spodnjega Vrsnika. Pri tem je s prednjim delom kolesa z motorjem trčil v levi bočni del 51-letnega voznika kolesa z motorjem. ki se je v tistem trenutku pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal iz smeri Spodnje Vrsnika. Po trčenju sta oba voznika padla na vozišče, pri čemer je bil predvidoma huje telesno poškodovan (poškodba ramena) navedeni 51-letni udeleženec prometne nesreče. Kasneje so mu pomoč na kraju nudili reševalci NMP ZD Idrija, ki so ga po nudeni oskrbi z reševalni vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Pomoč na kraju so nudili tudi gasilci PGD Idrija in PGD Vrsnik in PGD Ledine. Zoper mlajšega povzročitelja prometne nesreče bodo policisti PP Idrija glede na vsa ugotovljenega dejstva podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti udeležen voznik tovornega avtomobila
Včeraj, 15. julija ob 4.49, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na odseku hitre ceste H4 Vrtojba–Vogrsko (občina Šempeter–Vrtojba) in v kateri je bil sam udeležen 40-letni voznik tovornega avtomobila. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je omenjeni voznik vozil po hitri cesti iz Bazare proti Vogrskemu. Pri tem ni vozil po sredini voznega in zapeljal desno ter z desnim delom vozila trčil v zaščitno ograjo. Po trčenju je vozilo obstalo preko obeh pasov pravokotno na vozišče. Poleg prometnih policistov so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci JZ GD Nova Gorica. Voznik v prometni nezgodi ni bil poškodovan, zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa mu je bil izdan plačilni nalog.

Vožnja pod vplivom alkohola
Danes, 16. julija v nočnem času, so policisti na Goriškem ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil 22-letni voznik pod vplivom alkohola (0.67 mg/l alkohola). Mlajšemu vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Preden se usedete za volan, ne uživajte alkohola!
Vozite v ustreznem psihofizičnem stanju, saj alkohol, prepovedane droge, psihoaktivna zdravila in druge psihoaktivne snovi ter utrujenost bistveno vplivajo na varno in zanesljivo udeležbo v cestnem prometu! Vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, da alkohol nikakor ne sodi za volan, saj je prav ta največkrat soodgovoren za prometne nesreče, ki se pogosto končajo z najhujšimi posledicami, tj. invalidnostjo ali s smrtjo. Nastalih posledic in odgovornosti se je potrebno zavedati bistveno prej, saj ko te nastanejo, je žal prepozno in poti nazaj ni več. Zato ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd. V cestnem promet to pogosto pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, nevklopljeni smerni kazalci, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd. (več na spletni strani Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/34-novice/aktualno/483-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran