radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 839 klicev, 223 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 87 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, vloma in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 26 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 8 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil platišča znamke Audi s pnevmatikami. Lastnika je oškodoval za okoli 1.600 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 21. ure se je na Cesti talcev v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo voznice pred seboj. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0.71 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 19. ure se je v naselju Jurjevica zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 19. ure se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik e-skiroja in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je pešec nenadoma stopil na kolesarsko stezo in je vanj trčil voznik e-skiroja. Pri tem sta se oba lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran