radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 694 klicev, 194 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 71 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko in drzno tatvino, 11 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 22 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električna skiroja znamke Urbanride. Lastnika je oškodoval za okoli 1.100 evrov.

Roparska tatvina – prijet storilec
Včeraj, nekaj po 12. uri smo bili obveščeni o roparski tatvini v eni izmed trgovin na območju Šiške, kamor je vstopil storilec ter iz polic vzel nekaj izdelkov, nato pa ne da bi jih plačal odšel mimo blagajne. To je opazil zaposleni, ki je osumljenca skušal zadržati, slednji pa se mu je uprl, ga odrinil ter skušal zbežati. Zaposleni ga je ob pomoči še enega občana uspel zadržati do prihoda policije. V dogodku ni bil nihče poškodovan. 41-letnemu osumljencu je bila za čas zbiranja obvestil odvzeta prostost. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina – prijet storilec
Danes ponoči je pri enem izmed gostinskih obratov na območju centra Ljubljane osumljeni 26 letni moški oškodovanki iz torbice odtujil mobilni telefon. Slednja je to opazila in mu telefon iztrgala iz rok, ostali prisotni občani pa so osumljenca zadržali do prihoda policije. Za čas zbiranja obvestil mu je bila odvzeta prostost. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policisti odvzeli prostost storilcu več kaznivih dejanj zoper premoženje
Ljubljanski policisti so v začetku tega tedna, po končani kriminalistični preiskavi, odvzeli prostost 28-letnemu moškemu, ki je na območju Ljubljane v obdobju zadnjih dveh mesecev storil več kaznivih dejanj zoper premoženje, pri čemer si je z vlomi v vozila in drugimi tatvinami pridobil več kot 3.000 eur protipravne premoženjske koristi, povzročil pa je tudi več škode na vozilih. Zaradi suma kaznivih dejanj vloma v štiri vozila in dveh kaznivih dejanj tatvin v trgovinah, kjer je v enem primeru tudi grozil varnostnikom, je bil osumljenec priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 22. ure se je v križišču Resljeve ceste in Komenskega ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je motorist pri vključevanju v promet na prednostno cesto odvzel prednost vozniku osebnega vozila. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče in bodo izvedli ustrezne ukrepe.

Včeraj, okoli 14. ure se je na Štukljevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri vožnji vzvratno zaradi nepravilnega premika trčil v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran