radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 256 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Na območju Sevnice so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Padec kolesarjev
Brežiški policisti so bili okoli 10. ure obveščeni o padcu kolesarjev v Vrhovski vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 69-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel. Vanj je trčil 60-letni kolesar, ki je vozil za njim in prav tako padel. 60-letnik se je v nesreči lažje poškodoval.

Tatvina
V Malinah na območju PP Trebnje je v noči na 20. 7. nekdo z dvorišča gospodarskega objekta odtujil cepilec za drva.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo
Okoli 10. ure so policisti na območju Brežic kontrolirali voznika osebnega avtomobila bosanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 49-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža tri državljane Iraka in dva državljana Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 49-letniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka in Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Nova vas, Jesenice na Dolenjskem, Velike Malence) izsledili in prijeli 35 državljanov Afganistana, 31 državljanov Maroka, 16 državljanov Pakistana, 12 državljanov Sierra Leone, pet državljanov Šrilanke, tri državljane Alžirije, tri državljane Kameruna, tri državljane Irana, tri državljane Bangladeša, tri državljane Konga in po enega državljana Gvineje, Toga, Malija, Gane, Ugande, Nepala in Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran