radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

policija splosniVčeraj, okrog 14. ure je bil na avtocesti za izvoz Turnišče zaustavljen državljan Romunije, ki je vozil vzvratno in brez vinjete. Vozniku je bila izrečena globa.

Malo po 18. uri pa je v Murski Soboti voznik osebnega avtomobila v križišču, ko je na semaforju gorela rdeča luč zapeljal vzvratno in pri tem z zadnjim delom vozila trčil v prednji del druga vozila. Po trčenju se je neznani voznik odpeljal s kraja prometne nesreče. Policisti so voznika izsledili, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,27 mg/l v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in podan bo obdolžilni predlog.

Zakon o pravilih cestnega prometa v 43. členu določa, da je vzvratna vožnja prepovedana, kadar bi voznik s tako vožnjo lahko ogrozil drugega udeleženca cestnega prometa ali premoženje, zlasti pa na nepreglednem ali zoženem delu ceste, na delu ceste, kjer je prepovedana ustavitev, na prehodu ceste čez železniško progo, v predoru, galeriji ali na mostu, ob zmanjšani vidljivosti ali pri prehajanju z neprednostne na prednostno cesto.

Zato s takim nevarnim in neodgovornim ravnanjem nikar ne ogrožajte sebe in ostalih v prometu.

Suzana Rauš
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Murska Sobota

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran