radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 48. urah prejeli 718 klicev občanov, 187 klicev je bilo interventnih, štiri nujni.

36 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev, 77 s področja prometne varnosti in 50 s področja javnega reda in miru.

V petek popoldne je na območju Črne na Koroškem zaradi nevihte, prišlo do sprožitve zemeljskih plazov in poplav, kjer je voda zalila več stanovanjskih hiš. Posredovali so gasilci, na srečo ni bil nihče poškodovan. Nevihta je ponovno povzročila škodo na območju občine Vojnik.

V soboto popoldne je prav tako zaradi nevihte prišlo do poplave na Policijski postaji Slovenske Konjice. Voda je zalila spodnje prostore in povzročila škodo. Policistom so pomoč nudili gasilci, ki so izčrpali vodo.

Prometna varnost
Danes zjutraj smo v Stmcu nad Dobrno obravnavali prometno nesrečo s smrtnim izidom v kateri je umrl 55. letni voznik, o kateri smo že poročali.

Obravnavali smo šest prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami in 21 prometnih nesreč z materialno škodo. Enega voznika so policisti pridržali, petim smo zasegli vozila, ker niso izpolnjevali pogojev za vožnjo.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali desetkrat.

Kriminaliteta
V petek zjutraj so policisti v Slovenskih Konjicah obravnavali vlom v poslovne prostore na Kovaški cesti, kjer je neznani storilec odtujil motorne žage znamke Husqvarna.

Policisti v Celju so v petek na Liscah obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, neznani storilec je z vlomom skozi vhodna vrata povzročil materialno škodo.

V Šempetru v Savinjski dolini je bil ukraden električni skiro znamke Xiaomi.

V soboto so žalski policisti v Latkovi vasi obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec poškodoval steklo na oknu gospodarske družbe.

V Velenju na Jerihovi cesti je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo, kjer je z vlomom povzročil materialno škodo.

Na počivališču Tepanje je neznani storilec na priklopnem vozilu odtujili elektronsko napravo za uravnavanje temperature v hladilniku.

Na pokopališču v Kozjem in Bučah je bilo vlomljeno v svečomat.

V soboto popoldne so policisti v Celju na Gubčevi ulici obravnavali kaznivo dejanje Nasilništva. Ugotovili so, da je osumljeni 43. letni moški, večkrat z roko udaril 42. letnega moškega v obraz in ga telesno poškodoval. Policisti so osumljenemu na podlagi Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in ga bodo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljene migracije
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so v petek ob 11.15 uri na izvozu iz avtoceste v Šempetru ustavili 41. letnega voznika osebnega vozila, državljana Italije, ki je v osebnem vozilu prevažal štiri državljane Maroka. Voznika so policisti in kriminalisti pridržali in ga s kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1, privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Sodišču v Celju, ki je zoper italijanskega državljana odredil sodno pridržanje. Tujci so zaprosili za azil in bili nastanjeni v azilnem domu v Ljubljani.

Lep in miren dan želimo iz Policijske uprave Celje.

Marjan Strašek
vodja oddelka za operativo
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran