radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 461 klicev, 146 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 33 nanašalo na kriminaliteto, 41 na javni red in mir, ter 40 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, roparsko tatvino, 6 tatvin, 6 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 6 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 4 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.

V Kočevju so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili motorno žago Stihl in več orodja znamke Hilti. Podjetje je oškodovano za okoli 7.500 evrov.

V Mostah so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za nekaj tisoč evrov škode.

V Kočevju so neznanci vlomili v trgovino in odtujili mobilne telefone. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

V Logatcu je bilo vlomljeno v objekt v gradnji od koder so odtujili električno orodje in električne vodnike. Povzročili so za okoli 2.000 evrov škode.

Rop bencinskega servisa
Včeraj, okoli 18. ure smo bili obveščeni o ropu bencinskega servisa na Dunajski cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je neznani storilec vstopil v prodajalno in od uslužbenke zahteval denar. Svoje zahteve je podkrepil z ostrim predmetom. Iz blagajne je odtujil nekaj bankovcev in pobegnil s kraja. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Opis storilca:

  • moški star okoli 30 let, visok okoli 180 cm, suhe postave, temnejših kratkih las, oblečen v rdečo majico, modre jeans kratke hlače, okoli vratu je imel slušalke črne barve, govoril je slovensko.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Roparska tatvina
Včeraj, okoli 7. ure smo bili obveščeni o dogodku, ki naj bi se zgodil okoli 4. ure na območju centra Ljubljane, kjer so do oškodovanca pristopile štiri osebe ter od njega zahtevale denar. Podrli so ga s kolesa ter mu odtujili nahrbtnik z vsebino, v kateri je imel denarnico z dokumenti in nekaj gotovine, ter ga pri tem lažje telesno poškodovali. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj pred 17. uro se je na cesti od Škrilj proti Zapotoku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je motorist nepravilno prehiteval vozilo, ki je pred njim v križišču zavijalo levo. Po trčenju je motorist padel po vozišču in zdrsel na travo. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. V postopku je bilo ugotovljeno da je motorno kolo neregistrirano, voznik pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so ga policisti zasegli in nadaljujejo zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče ter vodijo postopek o prekršku.

Včeraj, nekaj po 21. uri se je na Tacenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je vozil po gradbišču, kjer je prepovedan promet za vsa vozila in je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste čez robnik in najprej trčil v ograjo nato pa je vozilo zaneslo na parkirišče, kjer so bila v trku poškodovana še tri parkirana vozila. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.58 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Danes, nekaj po polnoči se je na Ilirski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran