radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 766 klicev, 226 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 59 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 84 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 10 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 24 prometnih nesreč z materialno škodo, 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo, Scott, srebrne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v dva sakralna objekta, od koder je neznani storilec odtujil denar, ter povzročil za skupno okoli 600 evrov škode.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil dlančnik. Povzročil je za okoli 3.000 evrov materialne škode.

V okolici Grosuplja so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili odtujil več kosov električnega orodja. Podjetje je oškodovano za okoli 4.000 evrov.

Policisti preiskali več vlomov in odvzeli prostost storilcu
Ljubljanski policisti so v začetku tega tedna, po končani kriminalistični preiskavi, odvzeli prostost 54-letnemu moškemu, ki je na območju Ljubljane v zadnjem letu storil najmanj štiri kazniva dejanja vlomov, vlamljal pa je predvsem v stanovanjske hiše. Osumljenec je bil priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor, policisti pa nadaljujejo s kriminalistično preiskavo saj se sumi, da je izvršil še več podobnih dejanj. V preteklosti je bil že obravnavan in tudi obsojen za istovrstna kazniva dejanja.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj pred 16. uro se je na Ljubljanski cesti v Grosuplju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik tovornjaka v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost motoristu, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 20.30 se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet na prednostno cesto odvzel prednost motoristu. Pri tem sta se motorist in potnik na motorju lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 19.30 se je na Regentovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik e-skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 1.29 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13.30 se je na Opekarski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica e-skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran