radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 252 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval motorist, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Huje poškodovan motorist
Policisti PP Krško so bili nekaj pred 19. uro obveščeni o padcu motorista na območju naselja Kalce - Naklo. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 17-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in se huje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o ugotovitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prometna nesreča na avtocesti
25. 7. nekaj pred 1. uro se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh voznikov osebnih avtomobilov na avtocesti pri Mrtvicah. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 26-letni voznik iz Bosne in Hercegovine, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v prikolico, pripeto na avtomobil, ki ga je vozil 57-letni voznik iz Srbije. V nesreči se je lažje poškodoval potnik iz vozila 26-letnega voznika. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Tatvina
Na Planini pri Raki so v noči na 24. 7. neznanci s pašnika odtujili štiri ovce in ovna.

Kršitelja pridržali in mu zasegli zvočnike
24. 7. popoldne so policisti PP Novo mesto prejeli več obvestil občanov iz Muhabera o kršitvi javnega reda in miru. Neznanec naj bi javni red in mir motil s predvajanjem glasne glasbe. Policisti so se takoj odzvali in ugotovili, da gre za 18-letnika iz naselja Brezje. Zaradi kršenja javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in ga opozorili na posledice nadaljnjih kršitev. Okoli 21. ure je 18-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, ponovno predvajal glasno glasbo in se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov. Tokrat so mu zasegli zvočnike, s katerimi je predvajal glasbo, zoper njega uporabili prisilna sredstva, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Bizeljsko, Veliki Obrež, Mokrice, Bukošek, Vrhje) izsledili in prijeli 41 državljanov Afganistana, 35 državljanov Maroka, 34 državljanov Rusije, 24 državljanov Pakistana, 11 državljanov Nepala, sedem državljanov Indije, šest državljanov Sudana, štiri državljane Bangladeša, tri državljane Šrilanke, tri državljane Turčije, dva državljana Alžirije, državljana Senegala, državljana Somalije, državljana Kameruna, državljana Palestine in državljana Gambije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran