radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 219 klicev.

Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 9 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 21 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 7.55 uri smo prejeli prijavo, da po avtocesti proti Postojni nevarno vozi voznik osebnega avtomobila BMW, med prehitevanjem pa je skoraj oplazil vozilo, v katerem je prijaviteljica (vozil je njen partner). V Postojni so avtocesto zapustili in peljali proti Pivki, kjer naj bi nevaren voznik skoraj trčil še v kolesarja. Ustavili so se na izogibališču nasproti letališča v Rakitniku. Tam je do voznika BMWja pristopil partner prijaviteljice. Voznik BMW-ja mu je z namenom ustrahovanja najprej pokazal strašilno pištolo, nakar je med njima je prišlo tudi do fizičnega obračunavanja. Voznik BMWja je zatem odpeljal, vendar se je kasneje vrnil na kraj. Policisti so identificirali 21-letnega državljana Kosova, ki prebiva v Sloveniji. V vozilu sta bili še dve potnici, prav tako državljanki Kosova, ki prebivata v Sloveniji. Eni od potnic je bilo slabo, nudili so ji prvo pomoč in jo odpeljali v ZD Postojna. V vozilu je bila najdena tudi imitacija pištole Beretta, znamke Bruni, ki pa ne sodi v kategorijo orožja po ZOro-1 (gre za strašilko, ki se jo dobi v prosti prodaji).
Policisti so zatem z vsemi udeleženimi opravili razgovore. 37-letni oškodovanec iz Ljubljane je med fizičnim obračunavanjem utrpel lahke telesne poškodbe in je za 21-letnika podal predlog za pregon kaznivega dejanja grožnje in lahke telesne poškodbe (po 122/1 in 135/1 KZ-1). Zoper 21-letnika bo zaradi predrzne vožnje podana tudi kazenska ovadba (nevarna vožnja v cestnem prometu - po členu 324/1-3 KZ-1).
Policisti še zbirajo dodatna obvestila za ugotovitev dejanskega dogajanja.

V Ankaranu je nekdo ukradel gorsko kolo znamke Scott, tip Scale, črne barve, z oranžnimi napisi SCOTT, vredno 1500 evrov.

V Kopru je nekdo državljanu Madžarske iz torbe ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

Na Starodu so ob 9.45 ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 39-letni državljan Srbije. V vozilu so bili še štirje državljani Kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Postopki še potekajo.

V Kopru so zasegli predelan moped 15-letniku. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 19.05 nas je poklical očividec in povedal, da od Ravbarkomande proti Kopru pelje voznik osebnega avtomobila Audi, v katerem je preveč oseb. Policisti so vozilo izsledili pred Koprom. V vozilu je bilo šest oseb z Dolenjske. 29-letnemu vozniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,91 mg/l. Vozilo so zasegli in mu izdali plačilni nalog za več kršitev cestno-prometnih predpisov (ZPrCP 101/9-3/2, 88/17-1, 50/5-1, 33/5-1, 30/26-10, 92/13-3, 88/17-14, 105/3-4, ZMV-1 25/6-1, ZCESTN 50a/1), sledi še obdolžilni predlog.

V vasi Škofi pri Sežani je nekdo ponoči ukradel osebni avtomobil Opel Crossland, reg. št. KP ZR-317, kovinsko črne barve, vreden 10.000 evrov.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran