radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosni

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 580 klicev, 186 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 29 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 58 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu).

Pri prometni varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana voznica osebnega vozila. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil motorno kolo znamke Yamaha XP560D. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo znamke Canyon. Lastnika je oškodoval za okoli 1.100 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 12. ure se je v križišču Celovške ceste in Tržne ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel prednost voznici, ki je iz pripeljala iz nasprotne smeri in zavijala levo. Po trčenju je vozilo povzročitelja odbilo s ceste in je trčilo še v drog javne razsvetljave, vozilo udeleženke pa je odbilo in je trčilo še v stoječe vozilo za njo. Pri tem se je udeležena voznica huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 17. ure se je na Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik mopeda, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo pred seboj. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran