radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih štiriindvajsetih urah sprejel naslednje prijave:

Kriminaliteta: 

  • V Globokem je neznani storilec razbil steklo na oknu stanovanjske hiše.
  • V Kranju je neznani storilec poskusil vlomiti v osebni avtomobil.
  • Na Jesenicah je voznik osebnega avtomobila mladoletni osebi ponudil prevoz do doma. V dobri veri, da jo bo peljal domov, se je usedla v njegovo vozilo. Voznik je samovoljno nadaljeval z vožnjo mimo dogovorjenega cilja. Po daljšem pregovarjanju, jo je pripeljal nazaj na dogovorjeno mesto. Policisti so voznika izsledili, z njim opravili preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil 0,52 mg/l. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Policisti zoper voznika vodijo prekrškovni postopek, hkrati pa zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja protipravnega odvzema prostosti. Policisti opozarjamo, izogibajte se vstopanju v vozila neznancev.

Javni red in mir:

  • 3 kršitve javnega reda in miru na javnem kraju.

Prometna varnost:

  • 2 prometni nesreči z materialno škodo,
  • 1 prometna nesreča z materialno škodo in telesnimi poškodbami.

policija splosniPoostren nadzor - ukrepi:
Policisti Policijske uprave Kranj so 25. 7. 2023 med 7 in 12 uro opravili poostren nadzor prometa. V nadzoru je bilo ustavljenih 34 tovornih vozil in 1 avtobus. V nadzoru je bilo 28 voznikov preizkušenih z alkotestom. Pri tem je bil en poklicni voznik pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,33 mg/l. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper voznika vodijo prekrškovni postopek. Izrekli so tudi 8 glob in 3 opozorila.

Dogodki:
Zaradi jutranjega neurja je bilo na več mestih, na ceste podrto vejevje in drevesa. Ceste so bile do odprave posledic kratkotrajno zaprte.

V Voklem je pri odpravljanju posledic neurja, moški padel z lestve in se poškodoval. Na kraju mu je mu je nujno medicinsko pomoč nudila ekipa NMP Kranj. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Tuja krivda je izključena.

Na Jesenicah je pri izvajanju dela v stanovanju, moški padel z lestve in se poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Tuja krivda je izključena.

mag. Janez Šuštar
vodja službe
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran