radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so prejšnji torek, 18. julija 2023, skupaj s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici opravili hišno in osebno preiskavo s področja prepovedanih drog pri 46-letnemu moškemu, ki je neprijavljen prebival v enem od naselij na območju občine Ajdovščina.

V sklopu hišne preiskave je bilo osumljenemu zaseženo več različnih snovi, tabletk in posušene zelene rastline, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Policisti PPIU Nova Gorica in novogoriški so mu med hišno preiskavo zasegli 300 gramov snovi, za katero je bilo v nadaljevanju postopka ugotovljeno in potrjeno, da gre za prepovedano drogo heroin. Prav tako so mu zasegli 30 gramov snovi, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo metamfetamin, več tabletk živo rumene barve in manjšo količino posušene zelene rastline (sum prepovedane droge - konoplja). Policisti PPIU Nova Gorica so zasežene snovi poslali v nadaljnjo analizo. Poleg navedenega je bila osumljencu zasežena tudi gotovina v višini 1.000 evrov, saj obstaja sum, da izvira iz kaznivega dejanja povezanega s prodajo prepovedanih drog. Prav tako so mu zasegli druge predmete ter elektronske naprave, ki so pomembni za nadaljnjo preiskavo v okviru predkazenskega postopka.

Policisti PPIU Nova Gorica so 46-letnemu osumljencu odredili pridržanje v policijskih prostorih skladno z določili 157. ?lena Zakona o kazenskem postopku in ga naslednjega dne oz. v sredo, 19. julija 2023, s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po prvem odstavku 186. ?lena KZ-1) privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper osumljenega odredil pripor.

zaseg droge ajdovscina 1

zaseg droge ajdovscina 2

zaseg denarja ajdovscina

(Foto: PPIU Nova Gorica)

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran